Політика

ISW: російські війська навряд чи зможуть взяти Слов'янськ та Бахмут

21 Липня 2022 06:51

У свіжому аналізі вашингтонського Інституту вивчення війни (ISW) міститься прогноз, що навіть на донбаському напрямку Росія вже навряд чи зможе захопити великі міста, такі як Слов'янськ та Бахмут.

"Нинішній російський наступ може досягти додаткових обмежених територіальних приростів на Донбасі на північний схід від шосе E40, але він, ймовірно, досягне своєї кульмінації до захоплення великих населених пунктів, таких як Слов'янськ або Бахмут", – вважають аналітики. Вони зазначають, що за кілька тижнів російські війська не досягли значного поступу до Слов'янська і на Слов'янсько-Бахмутському виступі та продовжують розтрачувати наступальну міць на бої місцевого значення за дрібні та відносно несуттєві поселення Донецької області. Так, Сіверськ російська армія намагається взяти з 3 липня, коли було взято Лисичанськ. "Вже 20 червня а Сіверськ залишається в руках українців", – йдеться в докладі.

У більш густонаселених і забудованих місцях – у тих же Слов'янську і Бахмуті – умови для сторони, що обороняється, більш сприятливі.

У зв'язку з цим, вважають в Інституті вивчення війни, заяви російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова про ще більш амбітні плани захоплення територій виглядають відірваними від реальності. Цілком неочевидно, що Росія здатна знайти додаткові сили та засоби для реалізації цих амбіцій. Навіть утримання окупованих територій у Запорізькій та Херсонській областях не гарантовано.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling