Політика

Британська розвідка назвала ключовий фактор результатів боїв на Півдні

20 Липня 2022 10:19

Росія продовжує досягати мінімальних успіхів у своєму наступі на Донбасі, українські сили утримують лінію, йдеться у повідомленні Британського міністерства оборони.

19 липня 2022 року влада окупованого Росією Херсона повідомила, що українські війська завдали удару по Антонівському мосту через Дніпро. Пости в соціальних мережах показали явні бойові пошкодження проїжджої частини мосту.

"Цілком імовірно, що міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил", – зазеачається в повідомлені.

Це один із лише двох пунктів перетину доріг через Дніпро, через які Росія може постачати або вивести свої війська з території, яку вона окупувала на захід від річки.

"У цю територію входить політично і символічно важливе для Росії місто Херсон. Нижня течія Дніпра є природним бар’єром із звичайною шириною водного шляху близько 1000 м.

Контроль над форсуваннями через Дніпро, ймовірно, стане ключовим фактором результату боїв у регіоні", – наголошується в доповіді британської розвідки.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling