Суспільство

Що потрібно знати про лазерну епіляцію зони бікіні

1 Жовтня 2021 12:21
  На правах реклами

Якщо ви всерйоз задумалися про лазерну епіляцію області бікіні, заздалегідь з’ясуйте, що потрібно знати. Нижче зібрали найважливішу інформацію.

Сьогодні це найпопулярніша косметологічна послуга, що позбавляє регулярного гоління і врослих волосків у майбутньому. Але перш ніж зважитися на нею можуть виникнути питання, які слід уточнити.

лазерна епіляція зони бікіні

Що потрібно знати про лазерну епіляцію бікіні

Необхідно запам’ятати, що:

  • Процедуру повинні проводити лише досвідчені фахівці. За допомогою гібридного трихвильового лазерного апарату EpiLaser P MIX лімітованої серії, що використовується для епіляції бікіні в EpiLaser, генерується промінь із хвилями трьох типів. Він прямує на волосся, проникає через меланін у їх коріння і перетворюється на тепло. Висока температура змінює структуру волосяних стрижнів, вони випадають і не виростають.
  • Для перманентного усунення волосків потрібно щонайменше 6 сеансів, які необхідно повторювати з інтервалом від 3 до 8 тижнів. Точна кількість залежить від кольоротипу, структури та густоти волосся. А це може визначити косметолог під час курсу. 1 сеанс триває 10 – 20 хвилин, залежно від обраного комплексу – глибокого бікіні або по лінії класичних трусиків.
  • Вартість лазерного лікування залежить від відповідної установи. В “ЕпіЛазер” вона досить демократична і анітрохи не скривдить.
  • При самостійній епіляції застосовуються так звані пристрої IPL (Intensive Pulse Light). Тут використовується інший вид світла, ніж у 3D лазері. Будьте обережні! Він у таких апаратах потужніший, і можна видалити не те, що планували. Довіртеся фахівцям.

Протипоказання

Важливо знати, що лазерна епіляція в зоні бікіні не рекомендована за таких випадків:

  • фотодерматит;
  • схильність до келоїдних рубців;
  • вагітність, годування груддю;
  • онкологічне захворювання;
  • нещодавня засмага;
  • неконтрольований цукровий діабет та інші порушення ендокринної системи;
  • наявність великих пошкоджень шкірних покривів;
  • прийом препаратів, що підвищують світлочутливість;
  • захворювання крові, серця;
  • психічні розлади;
  • генітальний герпес в активній стадії.

Менструація не є протипоказанням, і епіляцію можна робити з використанням тампона. Але при важкому перебігу місячних візит до лазеротерапевта варто перенести.

лазерна епіляція EpiLaser

Підготовка

Слід знати, що підготовчі етапи починаються за 1 місяць до лазерної епіляції. Вони включають:

  • За 3 тижні заборонено депіляцію епілятором, воском, цукровою пастою, пінцетом. Треба закінчити курс лікування препаратами тетрациклінової та фторхінолонової групи.
  • За 14 днів (5 днів для приладу EpiLaser P MIX) не загоряти, не користуватися засобами автозагара. Не робити хімічний та відбілюючий інтимний пілінг.
  • За 12-24 години обов’язково потрібно ретельно поголитися або застосувати триммер, крем-депілятор. Не можна використовувати спиртовмісну косметику.

При недотриманні підготовчих правил буде погана ефективність і з’явиться ризик отримати опіки.

Як проходить процедура

Лазерна епіляція займає відносно небагато часу і зазвичай проводиться у спеціалізованих салонах, студіях, клініках. Тільки там отримайте вичерпну консультацію, проясните усі питання. Перед початком видалення волосся проводиться первинний огляд. І тоді косметолог скаже, чи підійде саме вам епіляція лазером. Також приблизно оцінить, скільки разів потрібно відвідувати салон.

Після консультації, підписання поінформованої згоди клієнт роздягається, лягає на косметологічну кушетку та надягає захисні окуляри. Майстер на інтимну зону наносить фізіотерапевтичний гель, налаштовує обладнання та починає акуратну обробку лазером. Під час епіляції клієнт має відчувати легке тепло плюс приємне поколювання. Але якщо відчувається сильний біль, потрібно негайно повідомити майстра, інакше ймовірні опікові пошкодження шкіряної поверхні.

Наприкінці лазеротерапевт проводить повторний огляд, витирає гель, наносить заспокійливі засоби, дає післяпроцедурні рекомендації, призначає дату нового візиту до нього.

Догляд після процедури

Потрібно уникати сонця та відвідування солярію. Річ у тім, що ризик сонячних опіків після лазерної епіляції значно зростає. Також не можна ходити в сауну, відкриті водоймища, розпарюватись у гарячому душі, відвідувати спортзал. Подбайте про шкіру за допомогою поживного лосьйону. І не лякайтеся, якщо з’явиться почервоніння, відчуєте легке роздратування. Це нормально, воно відбувається протягом 2 днів.

Дотримуйтесь рекомендацій грамотних лікарів-косметологів і тоді гладенька шкіра вас тільки радуватиме.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling