Суспільство

Готували масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня: СБУ затримала агентів ФСБ

6 Травня 2024 11:36
сбу
Затримання зловмисників / СБУ

СБУ затримала учасників агентурної групи російської ФСБ, яка готувала масовані авіаудари по Україні напередодні Великодня.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що затримані займалися підготовкою координат для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня.

Серед пріоритетних цілей ворога були енергогенеруючі підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів. Крім того, окупанти сподівались отримати від агентури “підтвердження” щодо актуальних геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ.

Російська спецслужба для цього залучила двох своїх агентів з Умані та Лубен. Для конспірації фігуранти діяли порізно, але дистанційно “замикалися” на одного куратора з ФСБ.

Служба безпеки своєчасно викрила зрадників, завдяки чому їх вдалося затримати “на гарячому” неподалік Києва, де вони проводили дорозвідку поблизу потенційних цілей.

Як встановило розслідування, обох фігурантів, 28-річних безробітних, у березні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник “Кримського управління” ФСБ. Його особу вже встановлено.

За співпрацю з окупантами він обіцяв своїм агентам грошову винагороду. Для комунікації використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Фігуранти перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling