Кримінал

Харківська поліція фіксує зменшення вуличної злочинності

поліція

У порівнянні з минулим роком кількість злочинів, скоєних у громадських місцях, зменшилась майже удвічі – 724 злочини у поточному році проти 1500 злочинів минулого року. Найчастіше в умовах вулиці вчиняються крадіжки, хуліганства, легкі тілесні ушкодження, грабежі.

Про це повідомили в поліції Харківської області.

Територіальними підрозділами поліції Харківської області цього року зареєстровано майже

  • удвічі менше крадіжок 267 проти 616 минулого року,
  • утричі менше грабежів: 28 проти 135 минулого року,
  • удвічі менше хуліганств: 46 проти 104 минулого року,
  • утричі менше легких тілесних ушкоджень: 30 проти 122 минулого року.

При порівнянні кількості вуличних злочинів, скоєних протягом останніх трьох місяців (з серпня по жовтень 2022 року) з аналогічним періодом минулого року також спостерігається їх зменшення на 40%: 222 злочини у поточному році проти 391 минулого.

Наприклад, на території Київського району міста Харкова протягом останніх трьох місяців зареєстровано лише 6 вуличних злочинів (3 крадіжки, 2 порушення правил дорожнього руху, 1 факт незаконного обігу наркотиків), у той час як за аналогічний період минулого року в цьому районі було зареєстровано 39 вуличних злочинів. Їх кількість зменшилась на 84%.

У Салтівському районі протягом серпня-жовтня цього року скоєно 77 вуличних злочинів (у тому числі 52 крадіжки, 3 грабежа, 3 хуліганства), а торік протягом серпня-жовтня було зареєстровано 110 злочинів.

“Керівництво харківського главку поліції звертає увагу керівників патрульної поліції в Харківській області щодо можливості збільшення кількості патрулів на час відключення електроенергії і відсутності світла на вулицях міста”, – наголошується у повідомленні.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling