Техно

7 головних критеріїв вибору пральної машини для дому

28 Травня 2024 15:11
  На правах реклами

Купівля пральної машини вимагає особливої уважності, оскільки техніку купують на довгі роки і вона коштує чималих грошей. На увагу заслуговує кожна деталь, від зовнішнього вигляду до технічних характеристик пристрою. У статті розповідаємо, які критерії є головними під час вибору надійного і функціонального домашнього помічника.

Основні характеристики

Насамперед важливий тип завантаження. Фронтальні моделі зустрічаються частіше, вирізняються підвищеною місткістю, дають змогу спостерігати за процесом роботи через прозору кришку, а верхню частину використовувати як додаткову полицю у ванній кімнаті. Тим, хто не любить або не може постійно нахилятися, економить місце в санвузлі або часто додає одяг під час роботи, сподобаються вертикальні пральні машинки в Києві з вигідною ціною. Наступний критерій – тип пристрою. Автоматичні пралки виконують повний робочий цикл самостійно: видалення плям, освіження одягу, полоскання від зайвого порошку, віджимання від вологи, іноді також сушка. Це найпопулярніші моделі для постійного використання. Варіанти “напівавтомат” вимагають ручного втручання в процес, зате можуть використовуватися в місцях без централізованого водопостачання.

Технічні параметри

Перед замовленням пральної машини слід вивчити й такі моменти:

  1. Кількість робочих програм. Їх може бути від 5-7 до 20-25 і навіть більше, якщо йдеться про сучасні моделі з електронним дисплеєм. Найпопулярніші варіанти – за різними типами тканини (бавовна, льон, синтетика, вовна) і одягу (спортивний, дитячий, верхній). Вибирайте ті програми, які ви точно будете використовувати, щоб не переплачувати за непотрібні можливості.
  2. Кількість робочих режимів. Як і в попередньому пункті, тут можливі десятки варіантів – наприклад, швидке/інтенсивне/делікатне прання, додаткові можливості на кшталт встановлення таймера, відкладеного старту, повторного ополіскування для сильно забруднених речей. Відштовхуйтеся від своїх звичок.
  3. Обсяг барабана. Що більше людей проживає у квартирі та регулярно використовує побутову техніку, то вищим має бути цей показник. У середньому рекомендується розраховувати обсяг за принципом 2-3 кг на одну людину. Якщо в будинку звикли прати часто і багато (наприклад, регулярно освіжати постільну білизну), краще вибрати барабан побільше.
  4. Рівень шуму та енергоспоживання. Тут усе просто: чим менше, тим краще. Клас енергоспоживання, що заслуговує на увагу, – від А+ і вище. Такі моделі коштують дорожче, зате різниця в ціні швидко окупається за рахунок мінімальної витрати енергії. Рекомендований рівень шуму не повинен перевищувати 50-60 дБ.

Останній пункт – технології захисту. Для надійної роботи пральні машини оснащуються захистом від протікання, переливів води, перевантажень у системі, стрибків напруги в електромережі. Корисними стануть також блокування робочої панелі від дітей і контроль за рівнем піни.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling