Думки

Операція прикриття

19 Жовтня 2022 21:36
Іван ВАРЧЕНКО

Військове та політичне керівництво росії, промосковські гауляйтери Херсонщини та окупаційні ЗМІ розгорнули потужну інформаційну активність довкола евакуації цивільного населення з Херсона.

Очевидно, що весь цей галас — точно не про мирних мешканців України і не про допомогу жінкам, дітям, старим та немічним. Їх доля ніколи не боліла окупантам.

Натомість дуже схоже на те, що це – операція прикриття втечі безнадійно оточеного російського угрупування з правого берега Дніпра та Херсона. Мирне українське населення, у даному разі, може бути використане як живий щит. За спинами жінок та дітей ховатимуться хвалені російські війська, переправляючись плавзасобами, нібито призначеними для евакуації мирного населення. Втікати найімовірніше будуть ночами, рятуючи свої героїчні шкури.

Щодо, власне, мирного населення. Є висока небезпека провокацій відносно цих людей з загрозою їх життям та здоров’ю. Потопити один із катерів з евакуйованими та звинуватити у цьому ЗСУ – чи не найпростіша з таких провокацій, без зайвої фантазії. Зрештою кривавих «подвигів» з масовим знищенням цивільного населення безліч в історії російських спецслужб.

Заяви про те, що українські Сили оборони знищать греблю Каховської ГЕС, є традиційним прийомом російської пропаганди та обману. Московські негідники, які не мають нічого спільного з військовою етикою, нормами і правилами війни, таким чином анонсують черговий терористичний акт, який ними готується. Саме вони розглядають знищення греблі як один зі сценаріїв своїх дій.

Зайве говорити, що жертвами цього терористичного акту так само можуть стати тисячі людей, які наразі шукають порятунку в евакуації.

Оригінал


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling