Думки

Хто дасть оцінку контрактам Резнікова?

28 Серпня 2023 20:04
Юрій БУТУСОВ

Міністр оборони вимагає у громадської Комісії з журналістської етики дати оцінку достовірності публікації журналіста УП Михайла Ткача і обіцяє подати у відставку, якщо Комісія визнає публікацію достовірною. А дійсно, хто ж і вирішить це питання, крім журналістів?

Дати оцінку контрактам Резнікова мав би той, хто його подав на посаду міністра та може звільнити – президент В. Зеленський. Але Зеленський боїться конфліктувати із всемогутнім головою ОП А. Єрмаком, партнером якого є Резніков, тому Верховний Головнокомандувач уникає ухвалення рішення.

Дати оцінку контрактам Резнікова мав би комітет з питань оборони Верховної Ради – але виявилось, що Міноборони передало виконання скандального контракту родині депутата комітету з оборони Касая, і, ймовірно, МО могло підкупити також інших “слуг народу” в комітеті, тому комітет уникає ухвалення рішень.

Дати оцінку контрактам Резнікова мали б правоохоронні органи. І СБУ, і ДБР порушили кілька кримінальних справ, затримали кількох співробітників Резнікова, в тому числі заступника міністра оборони. Але Офіс президента дав команду припинити розслідування проти друзів Єрмака. Тому правоохоронці уникають ухвалення рішення щодо Резнікова.

Прошу шановну Комісію з журналістської етики якомога швидше вирішити питання перебування пана Резнікова на посаді міністра оборони, оскільки державні органи, відповідальні за звільнення пана Резнікова та контроль дільності Міноборони самоусунулись від необхідних рішень і, крім журналістів, боротися з корупцією та наводити лад у Міноборони нема кому. Це розуміє та цього вимагає сам міністр оборони.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling