Думки

Масляна для воякiв: млинцi i лазня

21 Лютого 2015 21:24
Леонід ЛОГВИНЕНКО

У лазні на колесах – з сауною-парилкою відсвяткували масляну вояки 92-ї ОМБР.

А опісля були млинці і чай.

Цю сауну, сконструювали інженери товариства "Завод ім. Фрунзе".

Голова правління ПАТ Олександр Василенко розповів, як їм прийшла в голову ідея з банно-пральним комплексом. Точніше, її підкинули бійці батальйону "Донбас", які зітакнулися з проблемою прання-купання на фронті. Керівник підприємства говорить, що за два місці вони не лише вивчили досвід американців та турків у цій галузі, а й додали багато свого.

Якщо іноземним зразкам потрібні потужні тягачі для того, аби транспортувати такий комплекс, то наш може притягнути навіть джип. Звісно, що наша лазня набагато дешевша. Американська коштує понад 100 тис дол, турецька – 60 тис євро, харківська 70 – 80 тис грн. Пан Василенко каже, що робили лазню з того, що знайшли на підприємстві, зокрема прицеп, який стояв у них років десять на задвірках. Це – волонтерський проект, отож війську лазня дісталася безкоштовно.

За годину в цій лазні може не лише помитися, а й попаритися взвод – 30 чоловік. Одна пічка гріє 600 л води, інша нагріває сауну до 70 – 80 градусів. У цей час пральна машина пере одяг, а сушарка сушить його, беручи енергію від генератора. Це в польових умовах дуже важливо. Все це я побачи в на власні очі. Військові кажуть, що добре було би мати таку лазню хоча б одну на батальйон.

Через два дні лазню доставлять на передову.

До речі це той завод, який виготовив стіну для "Східного валу", яку оспівав Яценюк і котра ось вже кілька місців припадає пилдом на заводі.

 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling