Думки

Почуйте Мустафу

8 Жовтня 2014 21:23
Владимир ЧИСТИЛИН

Нещодавно Мустафа Найем надрукував лист, в якому молоді політики закликають партії узгодити кандидатів від демократичних сил в одномандатних округах.

У передмові до нього відомий журналіст, а тепер вже майбутній депутат від пропрезидентської партії, заявив, що зробить все, аби до парламенту не потрапили одіозні політики. Він закликав свої штаби підтримати єдиного демократичного кандидата, щоб до Верховної Ради не пролізли люди, за яких потім всім буде соромно.

Ось цей лист, який підписало багато відомих людей. https://www.facebook.com/Mustafanayyem?fref=ts

«Ми, представники громадянського суспільства та молоді політики, які балотуються до парламенту від різних партій, закликаємо політичні сили Євромайдану розпочати процес узгодження кандидатів в одномандатних виборчих округах з тим, аби не допустити проходження в Верховну Раду корупціонерів, представників старого режиму та сепаратистів.

Досвід 2012 року показав, що протистояння між представниками демократичного табору часто призводить до перемоги негідника.

В умовах війни суспільство чекає на єдність проєвропейських партій, які хочуть сформувати демократичну більшість у новій Раді.

Ми маємо забезпечити швидке ухвалення нагальних європейських реформ, за які виступив український народ. Новому парламенту доведеться ухвалювати складні рішення. І політикум зможе заручитися підтримкою суспільства лише за умови єдиного бачення та рішучих спільних дій.

Вважаємо, що узгоджених кандидатів слід обирати, керуючись репутацією кандидатів, їхнім внеском у демократичні зміни в країні, а також їхньою відданістю спільним цінностям наших політичних сил – європейський вибір, права людини, прозора влада, відкрите суспільство.

Відповідно до законодавства партії можуть відкликати своїх кандидатів до 13 жовтня включно. Ми закликаємо керівництво партій Євромайдану до цього терміну визначитися із підтримкою узгоджених кандидатів у депутати – із максимальним залученням громадськості, на засадах партнерства і чесної конкуренції. Вважаємо критично важливим такий підхід у тих округах, де до Верховної Ради намагаються потрапити одіозні кандидати, заплямовані корупцією, сепаратизмом та ущемленням прав людини.

Такий крок демократичних сил забезпечить “безпеку, справедливість та оновлення”, і на ділі доведе, що прийшов “час єднатися”, що прийшла “сильна команда для складних часів”, і є всі шанси, що “Україна переможе”.

 

Безумовно, гарний лист, але треба переходити від слів до реальних справ. Демократичні сили Харкова мають з цього приводу конкретну пропозицію.

По центральному округу Харкова балотується дуже не милостивий пан, який підпадає під закон про люстрацію. Тушка, яка зрадила своїх виборців та країну, наразі висунута пропрезидентською партією і повинна бути відкликана президентом. У такому форматі демократичні сили Харкова на цьому окрузі здатні об’єднатися і гідно протистояти іншому висуванцю від антиукраїнських сил. Якщо гарант Конституції не дослухається до нашої пропозиції і заяв громадськості, що озвучив Мустафа Найем, то він розділятиме всю відповідальність за потрапляння від Харкова депутатів, що голосували за диктаторські закони.

Пане президенте, послухайте Мустафу, бо саме він першим закликав людей 21 листопада вийти на Євромайдан. Третій Майдан країна може не пережити!

 

Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling