Думки

Автократія завжди знищує свободу медіа

29 Червня 2022 15:13
Віталій ПОРТНИКОВ

Рішення комісії з ринку цінних паперів Філіппін закрити видання Rappler, яке започаткувала лауреатка Нобелівської премії миру Марія Ресса – ще одне нагадування про те, що правителі-автократи ненавидять незалежну пресу.

Спроба знищити видання Ресси – прощальний привіт одіозного філіппінського президента Родріго Дуарте. Втім, особливих надій на те, що його наступник Фердинанд Маркос-молодший діятиме інакше, немає.

Нагадаю, що Марія Ресса – відважна журналістка та викривальниця філіппінської корупції – отримала премію разом із редактором російської "Новой газеты" Дмитром Муратовим. Це видання теж не виходить. Путін скористався нападом на Україну, щоб знищити – чи, як люблять говорити в Росії, "зачистити" навіть ті залишки незалежної журналістики, які були потрібні для демонстрації "свободи думок" у авторитарній країні. Терористичній державі не потрібні дискусії. Їй потрібні оплески вбивцям та ґвалтівникам.

Україна пішла в інший бік – і я дуже сподіваюся, що ніхто з моїх колег ніколи не отримає Нобелівську премію за те, що чинитиме опір авторитаризму. Саме тому необхідно зупиняти навіть спроби чиновницького свавілля, які роблять нас схожими на Росію чи Філіппіни. Чиновники, які ухвалювали рішення про відключення від цифрового мовлення нашого телеканалу, Прямого та 5-го телеканалів, як і ті, хто підтримує та захищає це бузовірство у стилі Путіна та Дуарте, мають бути покарані та вигнані з державної служби з "вовчим квитком".

Оригинал


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling