Думки

А звідки стирчать вуха і хто ж ініціатор чергової хвилі атак та істерики щодо МВС?

12 Лютого 2019 14:35
Іван ВАРЧЕНКО

Напевне ви вже задалися питанням: А звідки стирчать вуха і хто ж ініціатор чергової хвилі атак та істерики щодо МВС?

Навіть не сумніваюся, що більшість з вас розуміє відповідь.

Причина – ПОЛІТИЧНА НЕЙТРАЛЬНІСТЬ МВС! А відповідно – політична нейтральність та незаангажованість координованих МВС структур: Національної поліції, Національної гвардії, Прикордонної, Міграційної служб та рятувальників з ДСНС.

Адже не секрет, що штаби багатьох, якщо не більшості, кандидатів, плануючи різноманітні виборчі «технології», розраховували на особливу лояльність з боку міністра Арсена Авакова, а відповідно – структур системи МВС.

Хтось, сподіваючись на товариські стосунки, хтось – очікуючи роботи з принципу «розкладатиме яйця до різних кошиків», ще хтось – «лягатиме під лідера» тощо…

І раптом – несподіванка! Рівні умови! Закон! Чесні вибори!

… А як же ми?.. А ми ж так вірили… Так сподівались…

От як тут без істерик?! 🙂

Шанувальникам конспірологічних версій і теорій змов залишаю їх право на бурхливі фантазії.

А між тим, станом на сьогоднішній ранок 12 лютого 2019 року, маємо наступну картину:

Усього з початку виборчого процесу органами Національної поліції зареєстровано 1108 повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом.
Здебільшого зазначені факти стосуються незаконної агітацієї – 754, підкупу виборців – 84, пошкодження майна – 14 та хуліганства – 13.

Усього за вказаними фактами:

-розпочато 44 кримінальні провадження, з них:
23 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства (20 – за ст. 160 (Підкуп виборця…) та по одному – за ст. 157 (Перешкоджання здійснення виборчого права…), за ст. 158 (Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікації виборчих документів…) і ст. 159-1 (Порушення порядку фінансування політичної партії, передвиборної агітації…) КК України;
21 – пов’язане з проведенням передвиборної кампанії (13 – за ст. 296 (Хуліганство), 2 – за ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та по одному – за ст. 182 (Порушення недоторканості приватного життя), ст. 194 (Умисне пошкодження майна), ст. 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу…), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 346 (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) і ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України.

за 267 фактами проводиться перевірка згідно Закону України «Про звернення громадян»;
-складено 266 протоколів про адмінправопорушення, які направлено до суду, з них 3 протоколи повернуто на доопрацювання.

Нагадую також, що за фактами виявлених Вами порушень виборчого законодавства Ви можете звернутися за номером 102. Гарантуємо: Ваша заява не залишиться без уваги.

А ще: Любіть Україну! І все буде добре!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling