Думки

Здійснилися віковічні мрії

22 Січня 2019 00:08
Ірина ЄФРЕМОВА

«Однині є єдина незалежна Украінська Народня Республіка». Цими словами завершується підписаний рівно 100 років тому Акт Злуки, який проголосив соборність і неподільність України.

Цей документ став символом не просто територіальної єдності українських земель по обидва боки Дніпра, а на ментальному рівні зміцнив віру українців, що кожен став маленькою частинкою великої власної держави.

«Здійснилися віковічні мрії, якими жили і за які умірали кращі сини Украіни» – це ще один рядок Акту про Злуку, закарбований 100 років тому. Дивлюсь унікальну кінохроніку того урочистого моменту, намагаюся уявити піднесення, яке відчували тисячі людей, що зібралися того дня на Софіївському Майдані. Тоді ніхто з них і гадки не мав, які надвипробування ще судитиметься пройти, поки Україна яскраво засяє як незалежна держава на світовій мапі.

День Соборності – це ще одне промовисте нагадування, що чвари і політичний егоїзм призводять до катастрофічних наслідків. Зрештою, це і сталося з молодою Українською державою через внутрішні поборювання її тодішніх лідерів.

Тільки єдність є запорукою нашої спільної перемоги і невпинного поступу вперед.

З 100-ою річницею Соборності!

Слава Україні!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling