Думки

З новими надіями

31 Грудня 2018 08:08
Ірина ЄФРЕМОВА

В останні дні року, що завершується, мимоволі починаєш вдаватися, якщо не до оцінок, то, принаймні, певної цілісності та результативності 12 прожитих місяців.

Яким видався рік 2018-ий?! Однозначно сказати важко, але, погодьтесь, не хочеться псувати святкову атмосферу міркуваннями з відчутним присмаком песимізму. І без мене вистачає сили-силеної тих, хто засмічує зливами негативу медійний та соціальний простір.

Із сумного акцентую увагу лише на тому, що війна з російським агресором триває і на її фронтах ми продовжуємо втрачати наших мужніх оборонців. На жаль, безпосереднього вплину на це ми не маємо. Проте, лише об`єднані зусилля усієї української спільноти наблизять нашу неминучу перемогу, як ми це вже неодноразово доводили.

І остаточне усвідомлення цього мусить стати лейтмотивом нового року. 2019-ий буде надзвичайно показовим. Це – рік двох виборчих кампаній – президентської і парламентської, що стануть багато в чому визначальними для розуміння, хто є хто. Це буде рік справжнього випробування на щирість, відповідальність та патріотизм. Патріотизм не шароварно-популістського штибу, а непідробну, по-справжньому віддану любов до України.

З огляду на це, відчуваю особисту надвідповідальність як представниця Центральної виборчої комісії. Адже місія ЦВК – забезпечити виборчий процес таким чином, аби навіть у найбільших скептиків та критиканів не було ані найменших підстав ставити під сумнів демократичне волевиявлення українців та об`єктивне і неупереджене встановлення результатів голосування.

Як на мене, це – символічно, що початок Нового року співпадає з офіційним стартом президентської кампанії. Я зичу всім нам, аби кожен вчинок був зваженим, продуманим і мудрим, уникаймо необачних слів, сила яких подекуди страшніша за найуразливішу зброю. Давайте у Новому році станемо трішки добрішими і будемо поважати один одного. І нехай мир, любов та взаємопорозуміння запанують у нашій спільній українській оселі.

Щастя і здоров`я усім у 2019 році!

З Новим Роком і Різдвом Христовим!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling