Думки

Жінки в українській політиці-2018: від Надії Савченко до Ірини Геращенко

28 Грудня 2018 07:05
Сергей ЦЫГИПА

Найбільш яскраві жінки 2018 року, чия діяльність пов'язана з українською політикою. (Мій особистий і дуже суб'єктивний рейтинг).

Найскравіший політичний закат року – це історія народного депутата Надії Савченко, яка за короткий термін пройшла шлях від кумира мілійонів, Героя України до зрадника Батьківщини (в лапках та без). Якби не патріотична позиція офіцерів одного з підрозділів Сил спецоперацій, то Україна навряд би вчасно дізналася про підготовку спроби державного заколоту цією колишньою бранкою Кремля. Пані Савченко, безумовно, жінка-політик в Україні №1 тільки зі знаком "мінус".

Тепер про позитив. Жінка-політик №1 за моєю версією – Ірина Геращенко, перший віце-спікер парламенту, членкиня української делегації в ПАРЄ та в переговорній контактній групі в Мінську. Бачив на власні очі, як вона сміливо йде на перемовини і веде їх до переможного кінця.

Зокрема, був свідком, як влітку ВР пікетував різношерстий натовп з "афганців", "чорнобильців" та шахтарів. Жодна "скотиняка" нардепівська до них не вийшла. Натовп гукав Парубія. Та замість нього прийшла до розлючених чоловіків Ірина Геращенко. Майже 3 години йшли перемовини в приміщенні ВР, а потім й на майданчику перед парламентом. Геращенко була переконлива. Навіть виявила "ряженого" шахтаря, бо дуже добре володіє ситуацією на Донбасі і знає справжнє положення справ на багатьох шахтах. Якщо так можна сказати про жінку-політика, то Ірина Геращенко – справжня "робоча конячка", яка робить свою справу ефективно та без зайвого пафосу. Як на мене, то її потенціал ще не зовсім розкритий, і в неї ще є перспективне політичне майбутнє.

№2 Юлія Світлична – єдина жінка-губернатор діючої влади. Причому дуже успішна. Харківська область за її керівництва одна з найкращих в країні. Щодо "мінусів", то з моєї точки зору, забагато телесюжетів з пані Юлією в "Подробицях" на "Інтері". Не дуже вірю в співпадіння. Як і в благодійність "Інтера". Тому це схоже на таку собі "джинсу". А це не зовсім добрий знак.

№3 Юлія Тимошенко. Вона найкраща жінка-керівник власного та довготривалого політпроекту "Батьківщина". Наразі є лідером усіляких електоральних рейтингів. Та, напевно, й лідером з політичної реклами. Вона є всюди – і на бордах, і на ТБ, і в інтернет-ресурсах. Проте в неї один виклик – президентська кампанія-2019, яка може стати для ЮВТ останньою, якщо вона її програє. І це таки може статися.

№4 Уляна Супрун. В.о. міністра охорони здоров'я впроваджує медичну реформу з такою наполегливістю та впертістю, що це визнають навіть її найбільш запеклі опоненти. Українську американку згадують всі, кому не ліньки, і злим і добрим словом. Але саме їй вдається долати чи не саму наймасованішу корупційну складову з усіх, які тільки є в міністерствах. І за це їй респект.

№5 Наташа Влащенко – самий яскравий представник медіа в році, що минає. Генеральний продюсер, ведуча 3 телепередач з політичним ухилом, має власний YouTube-канал і ще й пише книжки! Коли на все це знаходиться час – знає тільки вона сама.

Ось такі мої суб'єктивні думки щодо жінок в українській політиці-2018. Аналізуйте, критикуйте, доповнюйте.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling