День Шани воїнів АТО та волонтерів

26 серпня вперше в Харківській області пройшов День Шани воїнів АТО і волонтерів, які у важкий для України час встали на захист нашої країни від зовнішнього ворога.

Урочистий захід пройшов за підтримки та участі Харківської обласної державної адміністрації та «Всеукраїнського об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО». Співорганізаторами заходу виступили Харківський машинобудівний завод «ФЕД» та Прокуратура Харківської області. Ініціативу проведення Дня Шани в Харкові підтримали учасники бойових дій з різних бригад і батальйонів Нацгвардії, СБУ, МНС і прикордонники, які брали участь в антитерористичній операції.

Нещодавно у Facebook я ділився фотографіями з концерту, що відбувся у ДК нашого заводу. Проте, заходи до Дня Шани включали в себе не тільки концерт.

26 серпня представники Харківської обласної державної адміністрації разом з учасниками бойових дій, волонтерами та сім'ями загиблих воїнів побували на військовому кладовищі, де поховані Захисники України. Представники Української Православної Церкви Київського Патріархату провели панахиду за загиблими.

На Майдані Свободи був розгорнутий величезний прапор, зшитий з прапорів бойових частин і волонтерських організацій Харкова і Харківської області, які брали участь в антитерористичній операції. Після Харкова його пронесуть у багатьох великих містах України, він буде доповнений прапорами бойових частин з інших областей і 14 жовтня прапор знову розгорнуть на головній площі нашого міста.

У святковому концерті, що відбувся на території ДК нашого заводу, взяли участь відомий український письменник і поет Сергій Жадан, ансамбль «Буревісник», учасник бойових дій капітан Віталій Решетняк, головний пожежний інспектор Харківського військового госпіталю Східного регіону Віталій Сєвєрцев, волонтери та їхні діти. Ведучою концерту була президент Благодійного Фонду «Сестра Милосердя» Ярина Чаговець.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих в зоні АТО військових, волонтерів і мирних мешканців.

Завершилося свято у реабілітаційному центрі для воїнів АТО, який працює на території нашого табору «Федівець».

Адміністрація та колектив Харківського машинобудівного заводу «ФЕД» будуть і надалі приймати активну участь у всіх заходах на підтримку воїнів АТО.

Дуже хочеться, що якнайшвидше в Україні настав мир і наші Захисники змогли повернутися додому. Живими та здоровими!