Думки

Спецназ идет под парусами

6 Червня 2017 13:28
Сергей ЦЫГИПА

Коли за справу береться небайдужа людина, то навколо неї одразу ж з’являється колектив однодумців, який здатен подолати будь-які організаційні труднощі. І тоді успіх цій справі гарантовано. Саме так вийшло з проведенням в Києві першої благодійної регати «Вітрила волі та єдності», організованої для учасників та ветеранів бойових дій «Спілкою ветеранів та інвалідів АТО» разом із Київським міським крейсерським яхт-клубом.

Організаційний вихор благодійної регати закрутився біля Андрія Ярмолюка та Світлани Степанової-Ярмолюк, яких познайомила неоголошена війна на Донбасі і які оженилися місяць тому. Він – з першого дня на війні, спочатку був у складі добровольчого батальйону «Айдар», наразі проходить службу в одному з підрозділів Сил спеціальних операцій, вона – волонтер-медик і громадський діяч.

Подружжя замість традиційної весільної подорожі взялося за організацію регати для побратимів, більшість з яких мали поранення та контузії. А це не тільки люди та яхти, а ще й купа усіляких «дрібниць» – польова кухня та продукти, сцена та апаратура, пальне та призи, транспорт, мас-медіа, концертна програма…

І ось вже на столичній набережній для участі в перегонах під марш військового оркестру вишикувалися більше сотні діючих військовослужбовців та ветеранів з Сил спеціальних операцій, ДУК «Правого Сектору», батальйонів «Миротворець», «Закарпатська Січі», «Айдар», «Донбас» та інших.

Хлопці в камуфляжі в складі 25 екіпажів після короткого курсу «молодого яхтсмену» під професійним командуванням шкіперів розпочали змагання. Для багатьох «атовців» це взагалі був перший похід на яхтах, не кажучи вже про справжнє змагання. І вони з цим упоралися на всі 100%!   

Спеціальний приз на відзнаку пам’яті захисника України, бійця батальйону «Донбас» та яхтсмена Юрія Коновалова, який загинув під Іловайськом, отримав екіпаж яхти «Гонта» в складі військовослужбовців Командування Сил спеціальних операцій. А самими швидкими в своїх класах були яхта «Go Fast» зі спецпризначенцями на борту та «Александра», екіпаж якої складався з бійців ДУК «Правий Сектор».  

Вода, вітер та вітрила – це чи не найкраща реабілітація для бійців, що пройшли скрізь полум’я війни. І це під час нагородження визнали самі учасники. Незважаючи на неабияку конкуренцію переможених не було. Виграли всі. Бо справжня єдність приходить виключно через спільну справу.

Отже, перший млинець не виявися глевким, особливо, якщо врахувати, що в регаті прийняли участь мешканці не тільки Києва, а й Львова, Ужгорода, Луцька, Чернігова, Нової Каховки. І тепер в планах невгамовних організаторів перехід під вітрилами по маршруту Київ – Одеса – Київ.

Щасти вам, побратими! 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling