Думки

"Насировщина" атакует

6 Березня 2017 12:10
Сергей ЦЫГИПА

Минулий тиждень увійде в новітню історію України як перша спроба Національного Антикорупційного Бюро виконати своє призначення та довести до суду кримінальне впровадження, фігурантом якого є топ-чиновник вищого рангу – голову Державної фіскальної служби. Мусимо констатувати: за кілька днів протистояння слідчих НАБУ та Романа Насірова вже вийшло за межі суто юридичної площини та увірвалося до громадянського суспільства. Ба більше, це протистояння вже виплеснулося із залу суду на вулицю, наслідки якого можуть бути непередбачуваними.

Телевізійна картинка з Солом’янського суду у «справі Насірова» для пересічного українця була просто шокуючою. У підозрюваного 9 адвокатів. Дев’ять, Карл!  Це вже ніякий не захист, це справжній напад! На одного потенційного злочинця (пам’ятаємо про презумпцію невинуватості) з бекграундом нардепа президентської фракції та повноваженнями головного фіскала країни працює ціла «колегія адвокатів»! Отже, ми ще раз переконалося, що «система» своїх не здає і переходить в наступ. 

«Насіровщина» – це злодійська суміш безкарності, нахабності та корупційної вседозволеності. І якщо вона не буде подолана в даному конкретному випадку на очах мільйонів українців, а фігурант справи вийде сухим з води, то реакція громадянського суспільства може бути непередбачуваною.            

Цунамі не можна замовити або запланувати на визначений час. Зупинити цунамі теж не можна. Лише збіг природних обставин визначає його початок. І тільки сейсмологи можуть передбачити стихійне лихо та вчасно попередити. В іншому випадку наслідки будуть катастрофічними – з численними жертвами та руйнуваннями.

Чи поглине, як цунамі, народний гнів «насіровщину», змітаючи на своєму шляху суд, правоохоронців,  інші державні інституції – покаже вже найближче майбутнє. І, як не дивно, цьому стихійному лиху може завадити одна людина, що стала відома всій країні завдяки ліжку-каталці та ковдрі в клітинку. Але для цього пан Насіров має скінчити ламати комедію а-ля «уявний хворий» та увійти до судового процесу з гордо піднятою головою, якщо він, звісно, не є винуватим.

Проте навряд чи головний фіскал (до недавнього часу) буде здатен на такий крок. Бо «насіровщина» – це злодійська суміш безкарності, нахабності та корупційної вседозволеності. І вона переходить в наступ. 


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling