Думки

Не сійте вітер, бо жати доведеться бурю

5 Грудня 2016 15:17
Ірина ЄФРЕМОВА

Те, що є неприпустимим для політиків у цивілізованих країнах, на жаль, вже вкотре констатую, для наших – цілковита норма. Коли сталася трагедія, то влаштовувати піар на смертях можуть хіба що дикуни. Втім, в Україні частина політиків у своїй поведінці демонструє рівень печерних людей.

У Княжичах на Київщині загинуло п’ятеро правоохоронців. Це – велике горе і не передати словами той біль, який сьогодні сповнює рідних загиблих хлопців. Я висловлюю найщиріші слова співчуття і глибокого жалю родинам і впевнена, що розслідування обставин трагедії буде всебічним, неупередженим та об’єктивним.

Одночасно, хочу звернути увагу, що цю біду почали активно використовувати для роздмухування чергового оберту дискредитаційної кампанії проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Важко не помітити «дивний збіг обставин», який трапився в межах буквально декількох годин. Приблизно в той же час, коли відбувалися події в Княжичах, під Харковом у селищі Високе з гранатомету було обстріляне помешкання мого колеги з фракції «Народний фронт» Ігоря Котвіцького.  

У неділю декілька десятків активістів влаштували акцію, закидаючи міністру, що реформи в правоохоронній системі нібито не відбуваються.

А впродовж всього дня на прокремлівському майданчику під назвою «Інтер» вправлялися в лайнометанні традиційні персонажі цього жанру – Каплін, Куліков, Стогній і Ко. Не втрималися від коментарів і ціла купа «експертів широкого профілю», які вирішили, що настав слушний час для самопіару та здобуття додаткових політичних дивідендів. Особливо болісно, коли до цього вдаються наші колеги з парламентської коаліції, зокрема, представник БПП Немировський.  

Багато кому невигідно, що на чолі МВС стоїть така рішуча, смілива та патріотична людина як Арсен Аваков, бо саме це міністерство демонструє сьогодні реальні та ефективні реформи. Це виглядає ще більш підступно та цинічно, враховуючи, що самого міністра в Україні немає. Він вирушив до Канади у відрядження з метою організації подальшої співпраці в рамках реформування МВС.

Знаючи Арсена Авакова багато років, я можу стверджувати: якщо він поставив за мету реформувати українську правоохоронну систему за найкращими світовими зразками, то неодмінно досягне належного результату і жодні ворожі підступи не стануть цьому на заваді.

Більше того, успіх реформування багато в чому залежить від суспільства, кожного з нас. Може досить ставати на одні й ті ж самі граблі популізму?! А тих, хто сьогодні використовує будь-який привід для розхитування ситуації, хочу попередити: якщо вам, боронь боже, вдасться посіяти хаос та безлад, то в страшній коловерті, яка з того утвориться, ваші голови можуть полетіти першими.

Боже, бережи Україну!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling