Думки

Зі святом, шановні захисники України!

14 Жовтня 2016 08:00
Ірина ЄФРЕМОВА

Діво Пресвятая –

Матір матерів,

Пригорни до серця

Всіх своїх синів.

Освіти їх душі

світлом золотим,

виповни любов’ю

неспокійний дім,

научи, як землю

вберегти від зла,

розумом, діянням

і крилом тепла.

Зоря-зоряниця,

сонце доброти

Землю України

Щастям освіти!

Вже вдруге на Покрова ми на державному рівні шануємо захисників України.

З роду-віку 14 жовтня на нашій землі також відзначали свято українських козаків, бо саме Богородиця-Діва завжди вважалася покровителькою козацтва.

Сьогоднішні захисники є гідними нащадками славетних національних лицарів-звитяжців, які списами та шаблями сторіччями креслили літопис великих українських перемог минулого.

Перед нинішніми захисниками України стоять не менш складні та небезпечні виклики, ніж у наших пращурів – будь-що зберегти цілісність та недоторканість святих українських теренів.

Вони щосекундно попри мінські домовленості та проголошені режими тиші під безперервними обстрілами просто дивляться у вічі смерті.

Ми ж, зі свого боку, на духовному рівні відчуваємо нерозривний зв'язок із ними та свою частину відповідальності у спільній боротьбі за перемогу.

Радість огортає серце, коли усвідомлюєш, що українці від малечі до сивочолих стоять єдиним фронтом, де кожен на своєму місці робить, можливо, на перший погляд непоказну, але настільки важливу у підсумку справу, яка цеглинка за цеглинкою створює міцний, непорушний фундамент незалежного та заможного українського майбуття.

Сьогодні ми передаємо до харківського шпиталю роботи, які діти створили в рамках конкурсу «Одужуй скоріше, мій захисник!». Я вдивляюся в ці малюнки, читаю рядки, адресовані нашим воїнам, і мимоволі змахую сльозу, яка навертає на око. В цих роботах океан вдячності, щирої дитячої любові та чуйності.

Переглянувши ці роботи, я невідворотно впевнилася, що з таким тилом наші оборонці можуть бути впевнені, що діють в ім’я добра та справедливості. І жодна крапля сумніву ніколи не підточить їхнього шляхетного запалу.   

Перемога поза жодним сумнівом буде за нами! І цього дня я бажаю всім нам – українцям, а насамперед – хлопцям на передовій, аби це сталося якнайшвидше і без жертв!

Ми молимося, аби ви повернулися живими та неушкодженими! Нехай Покрова Пресвятої Богородиці огортає вас незримим захисним щитом!

Слава Україні!


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling