Думки

Навчальний рік. Європейський старт

1 Вересня 2016 07:00
Ірина ЄФРЕМОВА

Сьогодні по всіх школах та вищих навчальних закладах України починається новий навчальний рік. Дуже важливо, що цьогоріч – це не просто формальний початок навчального процесу, а дійсно новий етап у системі національної освіти, зокрема, початкової.

Саме зараз українські першачки почнуть відкривати для себе світ знань за тими ж стандартами, що і їхні однолітки в Європі. Цілком логічно, що всебічне реформування системи української освіти починається з початкової школи, адже саме в молодших класах відбувається найважливіший етап становлення інтелекту людини. І від того, наскільки якісним буде цей базис, залежить подальше формування особистості.

Я радію з того, що біля керма національної освіти перебуває Лілія Гриневич – гідна представниця нашої команди «Народного фронту», досвідчений фахівець-освітянин, людина, яка присвятила своє життя інтегруванню національної науки в європейський та світовий простір.

Не буду перераховувати всі новації, які запрацюють буквально від сьогодні у початковій школі – міністр інформувала про це українську громадськість дуже докладно, але наголошу лише на одному – для малечі школа стане не місцем напруги, перевтоми  та постійних стресів, а середовищем, де пануватиме повага, чуйність та прагнення до всебічного розкриття потенціалу. Від цього року такі справжні жахи для дітей та їхніх батьків як техніка читання, нескінченні правописні тортури та інші рудименти радянської школи стануть лише страшними спогадами.

Я дивлюся на нашу українську юнь у школах та університетах, кожен хлопчик та дівчинка – це талановита, яскрава особистість. Вірю, що кожен день, який вони проведуть у класі чи аудиторії, буде надзвичайно плідним, насиченим новими знаннями та враженнями, і саме з багажу цих знань буде створюватися майбутнє України!

Вітаю всіх із початком нового навчального року! Нехай з вами будуть мир і спокій та ніколи не полишають здоров`я, оптимізм та непереборна жага до знань!

Слава Україні!  


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling