Думки

16 січня – рубікон Майдану

16 Січня 2016 11:28
Олександр ТУРЧИНОВ
Рівно два роки тому, 16 січня 2014 року, були проголосовані "диктаторські закони". Не маючи достатньо голосів, регіонали та комуністи пішли на брутальну фальсифікацію голосування, відключивши систему “Рада”. У результаті, голосуючи руками, вони перетворили прийняття законів на ганебний фарс.
Ті, хто був тоді у парламенті, можуть підтвердити, що в залі піднімали руки не більш ніж 100 депутатів. Але голова рахункової комісії Володимир Олійник зовсім не обтяжував себе підрахунком. Усі закони були проголосовані за лічені хвилини. Результат голосування незмінний – 235 “за”.
 
Кажуть, це голосування так сподобалось Януковичу, що він наказав у такий самий спосіб дати згоду на арешт усіх депутатів, які входили до складу Штабу народного спротиву. Не встигли.
 
Це голосування 16 січня стало водорозділом. Режим Януковича перейшов рубікон та спробував утопити в крові мирну акцію протесту. За цю кров відповідають не тільки ті, хто натискав на гачок, а й ті, хто підіймав руки, фальшуючи закони.
 
Перші жертви – Жизневський, Нігоян, Вербицький… світла їм пам'ять… Жорстокі вбивства не зупинили український народ – Революція гідності перемогла криваву диктатуру!

Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling