Думки

Міненерго, МЗС України та Таврида Електрик голови "заксобрания" Севастополя Олексія Чалого

19 Жовтня 2015 20:39
Виктор НЕГАНОВ

22-23 вересня 2015 року за підтримки Міненерговугілля України у м. Києві проходила ділова програми ХІІІ Міжнародного форуму «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє».

Дивовижно, але у списку підприємств, які брали участь у зазначеному заході – виявилося декілька підприємств, які де факто мають пряме відношення та належать до громадянина Росії, який займає посаду голови «Законодавчого зібрання Севастополя» та знаходиться у санкційному списку під номером 377 – Чалого О.М.

Це стосується ТОВ "Таврида Електрик Україна",  ТОВ "Таврида Електрик Дніпро".

На офіційному сайті материнської компанії «ЗАО "ГК "Таврида Электрик"» є інформація про тісну співпрацю з керівництвом Уряду країни-агресора.

Проте зазначені обставини не зніякові́ли міністра В. Демчишина та за його підписом було направлено відповідне запрошення і до керівників Таврида Електрик в Україні.

Виявилося, що компанії, які афільовані з «ЗАО "ГК "Таврида Электрик"» в Україні не потрапили до санкційних списків. Тому формальних підстав для заборони їх діяльності та продажу продукції в Україні, частина прибутку від якої іде до бюджету країни-загарбника, нема.

Народним депутатом А.Ю. Геращенко були сформовані пропозиції до керівництва уряду та РНБОУ з метою внесення до санкціонного списку зазначених підприємств. 

До Міненерго було направлено листа з пропозицією надати всім керівникам підприємств сфери Міністерства відповідні письмові вказівки стосовно неприпустимості подальших закупівель будь-якої продукції групи компаній «Таврида Електрик».

Від Міненерго України була отримана відповідь із "страусиною" позицією про те, що зазначені компанії не внесені до санкційного списку, отже зазначене питання не відноситься до компетенції Міністерства.


Така прихильна позиція В. Демчишина та його підлеглих до російських компаній давно не дивує. Всі пом'ятають про лист прем'єра стосовно визнання Криму частиною Росії збоку 
Міненерго України.

Насправді у цієї історії здивувала позиція МЗС України, де на конкретну пропозицію про внесення КабМіном відповідно до повноважень, які визначені частиною першою статті 5 Закону України «Про санкції» пропозицій щодо застосування санкцій на розгляд Ради національної безпеки та оборони України стосовно компаній громадянина Росії Чалого О.М. була надана відповідь про те, що народному депутату необхідно вирішувати зазначене питання через Верховну Раду України.

Сумним є те, що за гучними заявами керівників органів виконавчої влади про необхідність боротьби з ворогом за повернення окупованих територій у більшості випадків відсутня воля до боротьби. І цей приклад є наочним. Проте українське суспільство та небайдужі парламентарі так чи інакше дотиснуть. І в цьому випадку і в багатьох інших. Бо у нас вибору нема, ми є українці!


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling