Думки

Питання національної безпеки

31 Липня 2015 17:08
Ірина ЄФРЕМОВА

Геннадій Кернес вже розпочав масштабну перевиборчу боротьбу. Це стосується не лише мерського крісла, але й місцевих рад. Беззаперечна впевненість в цьому з’явилася після сьогоднішньої виїзної наради під головуванням прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з членами Уряду, головами облдержадміністрації в Харкові.

А інакше як розцінити такий наднизький відсоток оформлення субсидій на послуги ЖКГ в Харкові?! Тільки вдумайтеся: на Салтівці, де проживає 400 тис. населення, лише 10%!!! мають субсидію. Заммера Ігор Терехов, який був присутній на засіданні, пояснити цю дивну метаморфозу не зміг… А це значить, кожна родина, яка має право на субсидію, недоотримує по 500-800 гривень. Така ситуація може призвести до повальної несплати за енергоносії, в свою чергу, призведе до дисбалансу на енергетичному ринку країни. Які це матиме наслідки – розуміємо усі.

Хоча тут все очевидно: міська влада на чолі з мером заповзято працює над тим, аби створити у харків’ян максимально негативне враження від центральної влади, аби знову захапати Харків та залишити його лігвом «регіоналів».

Це ж цинічно і огидно так поводитися з людьми, які останнє з кишень виймають, аби заплатити за житлово-комунальні послуги, в той час, коли можуть отримати допомогу від держави – скажете ви. З цим не можна не погодитися, але ж хіба це колись зупиняло харківських регіоналів?!

Щедро поливаємо брудом своїх політичних опонентів, потім ставимо лавочки і все – вуаля: перемогу здобуто. А там – хоч трава не рости! Кого там хвилює, що через їхні політичні амбіції люди доведені до межі бідності…

Що в даній ситуації робити харків’янам? Діяти. Цікавитися, здобувати інформацію, ділитися нею з сусідами/друзями/колегами та обов’язково вимагати від міської влади додержання своїх прав. Адже якщо харків’яни прийдуть до відділів соцзахисту з вимогою оформити їм субсидії, то у чиновників просто не буде можливості відмовити їм у законному праві.

А поки діям, чи, скоріше, бездіяльності, міської влади Харкова дадуть оцінку правоохоронці – Арсеній Яценюк дав доручення СБУ та МВС з’ясувати причини саботажу.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling