Суспільство

З Гази виїхало понад 123 тисячі біженців

ізраїль, біженці, війна

Унаслідок бойових дій, розпочатих після нападу ХАМАС на Ізраїль, свої домівки залишили понад 123 тис. мешканців сектора Гази.

Про це повідомляє Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA).

“Станом на 21:00 (8 жовтня – ред.) 123 538 палестинців були змушені покинути свої домівки в Газі”, – йдеться у повідомленні.

Понад 73 тис. з цих внутрішньо переміщених осіб розмістилися у 64 школах та притулках Близькосхідного агентства ООН з допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР).

Станом на вечір неділі, за даними ізраїльських джерел, щонайменше 677 ізраїльтян, включаючи, можливо, також іноземних громадян, були вбиті. Ще щонайменше 2 тис. людей дістали поранення, “що робить цю атаку найбільш смертоносною в Ізраїлі за останні десятиліття”.

За повідомленнями ЗМІ, кількість загиблих може бути набагато вищою. За даними ізраїльської сторони, понад 50 ізраїльських військовослужбовців і цивільних осіб, у тому числі жінок і дітей, були захоплені в полон і силоміць вивезені бойовиками ХАМАС в сектор Гази.

Водночас влада палестинського анклаву повідомила, що станом на вечір неділі щонайменше 413 палестинців були вбиті і 2 300 дістали поранення. Ще 13 палестинців, у тому числі одна дитина, загинули внаслідок дій ізраїльських сил на палестинських територіях на Західному березі річки Йордан.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling