Кримінал

В УПЦ (Московського патріархату) розповіли, що залишилося від Преображенського собору в Одесі

ракетний удар

В Одесі під час нічної ракетної атаки було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Це найбільший православний храм міста, він був закладений у 1794 році. За радянської влади Спасо-Преображенський собор закрили, а згодом у 1936 році зруйнували. На початку 2000-х храм відновили на колишньому місці. У 2010 році його освятив патріарх Московський та всієї Русі Кирило.

«Руйнування колосальні, потрапило в праву частину і пробило до мінус першого поверху. Половина собору залишилася без даху. Порушено центральні колони, фундамент. Вилетіли всі вікна, ліпнина. Була пожежа, спалахнула частина, де в церкві продаються ікони та свічки», — розповів «Суспільне» клірик Одеської єпархії УПЦ, архідіакон Андрій Пальчук.

Голова Одеської обласної адміністрації Олег Кіпер повідомив, що пошкодження зазнали ще дві пам’ятки архітектури. Один із них — Будинок вчених. Як пише видання «Думська», в ньому вибито практично всі старовинні вітражі та пошкоджено меблі всередині будівлі.

Зруйновано ще шість будинків, пошкоджено десятки автомобілів. Відомо про одного загиблого, ще 22 особи отримали поранення.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling