Політика

Російські виробники Кинджалів досі не потрапили під санкції ЄС — ЗМІ

росія, санкції

Підрядники російських підприємств, що випускають ракети Кинджал, досі уникають європейських санкцій, що дає їм змогу імпортувати необхідні товари з різних країн ЄС, повідомляє The Insider.

Ракети Кинджал, розроблені на основі ракет Іскандер, випускає російська корпорація Конструкторське бюро машинобудування з Коломни, що входить до холдингу Високоточні комплекси держкорпорації Ростех. Очолює КБМ 64-річний Сергій Питиков.

Згідно з інформацією на сайті держзакупівель РФ, КБМ отримує камери тепла і холоду виробництва компанії Espec від московського Остек-Тест, яке і під час війни імпортує обладнання з Польщі. Відправником була компанія Intertrans Sp. z o.o. з міста Седльце.

Зазначається, що є багато поставок із Німеччини. Зокрема, токарні верстати постачало KEB-Рус — партнер німецької компанії KEB, авторизований постачальник компонентів і розробник систем управління для технологічних процесів і обладнання на їхній основі. Під час війни KEB-Рус також імпортує з Німеччини кабелі.

Науково-дослідний інститут електронних приладів, що також входить до Ростеху, є розробником «мізків» для Кинджалів. Його підрядником є Радіант-ЕК, яке також постачало інтегральні мікросхеми і безпосередньо КБМ. Радіант-ЕК імпортує з Німеччини котушки і стрічки для захисної упаковки електронних компонентів (відправник — Advantek Gmbh).


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling