Новини

Ракетний удар по Краматорську: у ЗСУ спростували заяву РФ про “помсту” та 600 загиблих

зсу, краматорськ, ракетний удар

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий спростував заяву російського Міноборони про те, що ракетний удар по Краматорську в ніч на 8 січня нібито був помстою за удар Сил оборони по Макіївці в новорічну ніч.

Італійське видання Ansa, посилаючись на заяву речника Міноборони РФ генерал-лейтенанта Ігоря Конашенкова повідомляє, що збройні сили РФ “знищили понад 600 українських військовослужбовців в результаті масованого ракетного обстрілу пунктів тимчасового базування” в Краматорську.

“Російська розвідка достовірно виявила та підтвердила через різні незалежні канали деякі тимчасові бази українських військових у Краматорську”, – сказав речник, маючи на увазі моменти, що передували нападу.

Він додав, що це була “відповідь на незаконний напад київського режиму на тимчасову російську військову базу в населеному пункті Макіївка”. 

Українці назвали «нісенітницею» твердження росіян про те , що під Краматорськом у відповідь загинула велика кількість українських військових. 

“Це нісенітниця”, – сказав CNN Сергій Череватий, речник збройних сил Києва у східному секторі.

Американська телекомпанія, яка вирушила на місце події, додала, що немає ознак великої кількості жертв. Жодних повідомлень про незвичайну активність у Краматорську чи його околицях, навіть біля моргу, не надходило.

“Ця інформація настільки ж відповідає дійсності, як і дані, що вони знищили всі наші HIMARS. Це — інформаційна операція МО РФ у відповідь на успішні дії ЗСУ по ураженню їх великих скупчень особового складу, їх складів, логістики нашими високоточними системами ураження. У них такої можливості немає”, – додав Череватий.


Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling