Політика

У Росії штучний інтелект відстежуватиме “фотожаби” з Путіним та порівняння його з Гітлером, – ЗМІ

9 Лютого 2023 08:11
росія

Роскомнагляд та його підрозділ під назвою Головний радіочастотний центр планують відстежувати російський сегмент інтернету за допомогою штучного інтелекту.

Про це повідомляє російське видання “Важные истории” з посиланням на внутрішні документи Роскомнагляду.

Відомство нібито розробляє систему “Вепрь”, яка автоматично відстежуватиме медіаматеріали та шукатиме у них “заборонену інформацію”. Це “фейки про перших осіб держави, державу та країну”, “підміну та дискредитацію традиційних цінностей”, “маніпуляцію громадською думкою”, “негатив щодо перших осіб держави” тощо. Загалом “Вепрь” відслідковуватиме 100 тем.

Роскомнагляд також працює над системами “МИР” та “Окулус”, які за допомогою штучного інтелекту будуть знаходити та блокувати “заборонену інформацію” в текстах, на картинках та відео. “Окулус” розпізнаватиме і визначатиме учасників протестів з фото та відео, а також відстежуватиме “фотожаби, демотиватори, шаржі, карикатури, статеві зносини” з Путіним та порівняння його з Гітлером.

Також у списку порушень – “демонстрація привабливості образу представників ЛГБТ-культури” та “зображення осіб, які не відповідають традиційному образу чоловіка та жінки (наприклад, маскулінні жіночі особи, нафарбовані чоловіки)”.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling