Політика

Ердоган заявив, що Туреччина у Сирії вбила ватажка “Ісламської держави”

Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецька розвідка у Сирії 29 квітня ліквідувала ватажка «Ісламської держави» (ІДІЛ).

Про це він написав у Twitter, а також пише CNN.

Йдеться про Абу аль-Хусейн аль-Хусейні аль-Кураші. За словами Ердогана, операцію провела Організація національної розвідки Туреччини (MIT), яка протягом тривалого часу слідкувала за ватажком «Ісламської держави».

За словами турецького президента, його країна здійснила цю операцію у межах боротьби з тероризмом. Ердоган запевняє, що ця боротьба сприяє безпеці Європи, але Європа «не знає про це або не хоче знати про це».

Про аль-Кураші відомо небагато. Він очолив ІДІЛ у листопаді 2022 року. Це сталося після того, як «Вільна сирійська армія» вбила його попередника. Під час призначення аль-Кураші ІДІЛ назвала його «старим бійцем».

Зазначимо, що заява Ердогана пролунала на тлі наближення парламентських і президентських виборів, які відбудуться у травні. Головний суперник Ердогана Кемаль Киличдароглу має незначну перевагу в низці соцопитувань. Це пояснюють невдоволенням турків поточною економічною ситуацією та реакцією уряду на смертельні землетруси в лютому 2023 року.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling