Політика

Партія Путіна активізує рекрутинг у власну приватну армію — ГУР

гур, росія

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що партія президента РФ Володимира Путіна має власну приватну армію — так звану “ПВК “Еспаньола”.

“Вказане терористичне формування раніше перебувало у структурі так званого батальйону “Восток” як добровольчий підрозділ російських футбольних хуліганів”, — зазначили у відомстві.

Розвідники повідомили, що з 2023 року “Еспаньолу” в своє розпорядження отримала політсила Путіна. Опісля підрозділ проголосив статус так званої ПВК і на гроші партії президента РФ розпочався й триває рекрутинг.

“До “ПВК “Еспаньола” беруть футбольних “ультрас”, російських радикалів усіх мастей, у тому числі симпатиків нацистської ідеології та пересічних цивільних осіб із зубожілих “суб’єктів” РФ і тимчасово окупованих територій України. Останніх використовують у “м’ясних” штурмах для створення статусу “бойового підрозділу”, — розповіли в ГУР.

У відомстві додали, що в пунктах рекрутингу до “Еспаньоли”, які діють на тимчасово окупованих українських територіях, добровольцям за участь у бойових діях проти України обіцяють 220 тисяч рублів на місяць. Контракт — мінімум на пів року.

Окрім цього, охочих заманюють страховими виплатами:

  • легке поранення — 1 мільйон рублів;
  • середнє — 2 мільйони рублів;
  • важке — 3 мільйони рублів;
  • смерть — 5 мільйонів рублів.

“Утім, фінансова мотивація слугує лише обгорткою. Для більшості перший же бій є квитком в один кінець. Загиблих і важкопоранених серед рекрутованого “гарматного м’яса” росіяни не вивозять з поля бою, оформлюють “зниклими безвісти”, щоб не платити родичам рублі за посланого Москвою на смерть годувальника”, — підсумували розвідники.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling