Політика

Британська розвідка стримано коментує наступальні дії ЗСУ на Півдні

30 Серпня 2022 08:45

З ранку 29 серпня 2022 року кілька бригад ЗСУ посилили артилерійський обстріл на ділянках фронту на півдні України.

Українські далекобійні високоточні удари продовжують перешкоджати поповненню російських запасів. Поки що неможливо підтвердити масштаби українських досягнень.

Про це йдеться у щоденній доповіді Міноборони Великобританії, де посилаються на свої розвіддані.

Проте, йдеться далі, з початку серпня Росія доклала значних зусиль для зміцнення своїх сил на західному березі Дніпра навколо Херсона.

49-та загальновійськова армія Південного військового округу була, швидше за все, посилена компонентами 35-ї загальновійськової армії Східного військового округу..

Більшість підрозділів навколо Херсона, ймовірно, не укомплектовані та покладаються на крихкі лінії постачання через поромні та понтонні мости через Дніпро.

Ця інтеграція підрозділів свідчить про значну реорганізацію російських сил в Україні.

"Існує реалістична можливість того, що Росія зробила крок до раціоналізації кількох напівнезалежних оперативних командувань, які сприяли її поганій роботі на початку вторгнення.

Якщо Україні вдасться розпочати тривалі наступальні операції, згуртованість цієї неперевіреної структури, ймовірно, стане ключовим фактором стійкості російської оборони на півдні", – зазначається у доповіді британської розвідки.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling