Політика

Чеський президент 24 лютого подумав, що Путін очманів

23 Серпня 2022 21:42

«Нападом на Україну Росія не отримала нічого, а втратила майже все», – наголосив президент Чехії Мілош Земан, виступаючи на зустрічі у Празькому Граді перед своїми послами. Про це повідомляє "Чеське телебачення".

Президент нагадав про економічні, людські, матеріальні та репутаційні втрати, які зазнає Росія. За словами глави республіки, практично всі чеські політики вважають, що війна викликана агресією Росії. Мілош Земан у своєму виступі повідомив, що підтримує постачання Україні зброї та позитивно оцінив, що Чехія приймає українських біженців. Він висловив упевненість, що Чехія підключиться до відновлення України. При цьому чеський президент вважає, що слід реалістично оцінювати війну, яка буде довгою та виснажливою.

«Звичайно, перше, про що ми тоді подумали, це те, що у керівників Російської Федерації стався якийсь душевний розлад, але таке пояснення було б надто легковажним», – пояснив Мілош Земан.

На його думку, переконливе пояснення російського вторгнення в Україну дав президент Ізраїлю Іцхак Герцог, котрий побував у липні з візитом у Празі. Ізраїльський лідер вважає, що Володимир Путін напав на Україну внаслідок капітуляції НАТО в Афганістані.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling