Суспільство

Італійський художник Пістолетто спроектує для Харкова символ миру та відродження

23 Серпня 2022 16:19

Харківський міський голова Ігор Терехов зустрівся із всесвітньо відомим художником Мікеланджело Пістолетто та представниками Європейської економічної комісії ООН.

У рамках зустрічі Ігор Терехов зазначив, що до війни Харків був потужним культурним центром, у якому великі інтелектуали могли вільно працювати та обмінюватись ідеями. За його словами, розробляючи новий Генеральний план міста Харкова, команда британського архітектора Нормана Фостера спільно з найкращими вітчизняними та зарубіжними фахівцями працює над тим, щоб не лише зберегти, а й примножити культурний потенціал міста.

«Ми хочемо зберегти та розвинути цю сутність. Війна дає можливість зазирнути набагато років уперед, що дозволяє нам бачити Харків магнітом для мешканців та майбутніх туристів», – наголосив Ігор Терехов.

Своєю чергою Мікеланджело Пістолетто зазначив, що готовий брати участь у відродженні Харкова і запропонував за допомогою символічної скульптури запустити «послання миру».

«Це надія, яку я хочу принести із міста Харкова усьому світу, бо ці конфліктні реалії належать не лише Україні. Ця скульптура нагадує людству про необхідність запобігання війнам. Йдеться не про реконструкцію, а про відродження суспільства, суспільства, в якому ніколи не має бути війни», – зазначив художник.

За його словами, в основі подарованої Харкову скульптури лежатиме той самий символ, що й у його знаменитій інсталяції «Відродження», встановленій перед штаб-квартирою Організації Об'єднаних Націй у Женеві. Там художник викував витвір мистецтва зі 193 каменів, кожен з яких представляє країну, яка є членом організації.

У рамках зустрічі сторони домовилися, що скульптура буде спроектована і збудована в найкоротші терміни.

«Важливо, щоб цей символ відродження та миру було встановлено якнайшвидше. Думаю, це буде символічно не лише для Харкова, а й для усієї світової спільноти. Для цієї скульптури ми виділимо одне із знакових для нашого мегаполісу місць», – повідомив Ігор Терехов.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling