Суспільство

Як лікувати біль у горлі

22 Серпня 2022 12:41
  На правах реклами

Відчуття наждачного паперу в горлі можна отримати не тільки взимку. Медична статистика свідчить, що ризик застуди влітку вищий. А, якщо біль у горлі супроводжує алергію, то шанси стикнутися з неприємним симптомом в теплу пору року зростає. Перш ніж лікувати горло, треба з’ясувати причини болю. Грип, застуда, переохолодження та алергічна реакція – вкрай різні діагнози, і в кожному випадку ліки від болю в горлі повинні враховувати, чому виникли неприємні відчуття.

Як лікувати горло в залежності від діагнозу

З болем у гортані діти і дорослі стикаються часто, іноді – по два рази за сезон. Найбільш поширені ситуації, в яких виникає потреба в придбанні медичних препаратів:

  • дитина з’їла занадто холодне морозиво;
  • доросла людина зі спекотної вулиці зайшла до офісу з кондиціонером та змерзла;
  • чоловік підхопив вірусну хворобу на кшталт грипу;
  • зацвіли алергенні рослині, і в жінки почало боліти горло, виникла нежить.

У перелічених випадках лікування буде специфічним, і набір ліків визначить діагноз. Придбати препарати зручно онлайн. Аптека D.S. має розширений асортимент засобів для полегшення стану горла.

Ліки для горла при застуді

Симптоми застуди проходять за 3-5 днів, навіть якщо просто дотримуватися постільного режиму. Але навіщо терпіти біль? У випадку застуди допоможуть препарати, що містять анестетики – сполуки, здатні суттєво зменшити біль. Анестетики випускаються не в чистому вигляді, найчастіше у складі препарату поєднані знеболювальні та антибактеріальні компоненти для досягнення швидкого та стійкого ефекту. Приклади комплексних препаратів:

  • «Фарінгтон»;
  • «Септефрил»;
  • «Ангілекс».

Прийом ліків краще поєднати з питтям гарячого чаю з медом. Під час лікування важливо уникати переохолодження та протягів.

Ліки для горла при грипі

В разі вірусної хвороби постільного режиму та чаю замало. Допоки вірус не втратить потужності, біль у горлі разом з іншими симптомами буде триматися. При грипі використовують препарати з антибактеріальною та знеболювальною дією: «Нео-ангін», «Гексосепт», «Хлопофіліпт», «Ларитилен». Лікар призначає засоби для підвищення імунітету, підтримки захисних сил організму. Швидкому одужанню сприяє лише комплексна терапія при умові дотримання пацієнтом лікувального режиму.

Пастилки, спрей чи льодяники?

Аптеки пропонують безліч лікарських форм від болю у горлі. Найбільш поширеними є:

  • таблетки для розсмоктування;
  • пастилки;
  • спреї для розпилювання у горлі та ротовій порожнині;
  • льодяники;
  • розчини для полоскання.

Вибір форми залежить від схеми лікування, віку людини, яка хворіє, зовнішніх умов. Якщо треба втамувати біль та кашель прямо зараз, допомагають льодяники: їх можна покласти до рота на ходу, в машині, в людному місці. Спрей кращий для домашнього лікування. Розчини потребують дисципліни та навичок. Горло треба полоскати через певний проміжок часу. Регулярність процедур треба контролювати під час лікування дитини, крім того, малюк схильний проковтнути розчин замість полоскання. Натомість дитині сподобаються смачні льодяники без цукру зі смаками фруктів.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling