Суспільство

У Харкові 19 серпня оголошується день жалоби

18 Серпня 2022 13:28

Харківський міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону назвав російський обстріл "Іскандерами" Харкова вночі з 17 на 18 серпня – "найтрагічнішими за всю історію війни".

"Жодна фотографія, жодна картинка – навіть телевізійна – не може описати цього жаху, який зараз відбувається в місті Харкова", – сказав Терехов.

Він підкреслив: «Найтрагічніші ніч і ранок у місті Харкові за всю історію війни. І ми ухвалили рішення – завтра у Харкові буде оголошено жалобу за всіма загиблими».

Терехов також повідомив, що на місці обстрілу – на руїнах гуртожитку на Салтівці – рятувальники продовжують розбирати завали. Під ними, ймовірно, ще від трьох до п'яти осіб.

Як повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації, після ракетних обстрілів Харкова 17 та 18 серпня госпіталізовані 25 дорослих та четверо дітей.

"Всього після нічних і ранкових обстрілів станом на зараз госпіталізовано 25 дорослих, з них 1 зараз у важкому стані в реанімації. Також у лікарнях перебувають 4 дітей: дівчинка 13 років і хлопчик 12 років травмовані внаслідок обстрілу в Слобідському районі Харкова (хлопчик — у тяжкому стані), дівчинка 12 років травмована під час влучання ракети у Салтівському районі, ще 1 дівчинка 12 років постраждала в Краснограді", — повідомили в ОВА.

На цей час відомо про 12 загиблих: 7 – у Салтівському районі Харкова, 3 – у Слобідському (серед них хлопчик 2009 року народження), 2 людини загинули в Краснограді.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling