Кримінал

На Запоріжжі викрили корупційну схему з перевезення людей через лінію зіткнення

13 Серпня 2022 15:43

Правоохоронці викрили масштабну корупційну схему з перевезення людей через лінію зіткнення в Запорізькій області.

Про це повідомляють Держбюро розслідувань та Офіс генпрокурора.

За даними слідства, схему організували чиновники Запорізької обласної військово-цивільної адміністрації, міської ради та правоохоронці. У травні 2022 року Рада оборони Запорізької області затвердила порядок перетину лінії зіткнення. Відповідно до нього, українці мають подавати заявки на перетин, після їхнього розгляду чиновники мають формувати списки.

Проте слідчі виявили, що окремі чиновники створювали штучні перешкоди або затягували час, наприклад, свідомо допускали помилки під час оформлення документів. Тож розгляд заявок міг затягуватись від 4 до 5 тижнів, або ж взагалі — людині відмовляли у перетині через неточність даних.

Щоб пришвидшити процедуру, людям пропонували заплатити. Сума залежала від транспортного засобу та швидкості розгляду питання: наприклад, як кажуть у ДБР, за одну автівку просили до 800 доларів. Гроші отримували посередники.

За даними правоохоронців, за добу прибуток ділків міг становити 2 мільйони гривень.

Слідчі 13 серпня провели понад 20 обшуків: у Запорізькій ОВА, міській раді, правоохоронних органах і, зокрема, в людей, які могли бути причетні до схеми. Вилучили чорнові записи, документи, гроші, засоби зв'язку та інші речі.

Також ДБР затримали одного з посередників, коли той отримував 1 400 доларів. За даними пресслужби, затриманий обіцяв оформити документи для перетину лінії зіткнення упродовж двох днів за окрему плату.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling