Політика

Росія планує анексувати 1/5 України до середини вересня – Bloomberg

21 Липня 2022 14:25

Кремль планує провести референдум щодо приєднання захоплених територій України в середині вересня, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Голосування, за даними видання, має відбутися у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях. Його підготовкою займеться перший заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко.

Джерела видання уточнюють, що поряд з вже окупованими територіями приєднанню підлягатимуться й області, які російська армія окупує за час, що залишився до вересня.

Якщо Росії вдасться анексія всіх непідконтрольних Києву територій, Україна позбудеться приблизно п'ятої частини своєї території, зокрема наземного сполучення з Кримом та ключових для українського експорту транспортних маршрутів у Чорному морі.

Напередодні глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що "географічні" завдання російського вторгнення в Україну змінилися, тепер це не лише самопроголошені ДНР та ЛНР у межах Донецької та Луганської областей України, а й "низка інших територій".


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling