Кримінал

В окупованій Боровій на Харківщині російські військові облаштували власний морг

18 Липня 2022 20:24

Окупанти облаштували морг для російських військових на території сільськогосподарського підприємства у Боровій. Загиблих стає більше.

Про це 18 липня повідомили у Борівській селищній раді.

"На території одного з сільськогосподарських підприємств Борової окупанти облаштували морг, куди звозять трупи своїх військових. Їхня кількість постійно збільшується, оскільки росіяни щодня втрачають своїх солдатів в боях як у сусідніх Луганській і Донецькій областях, так і в тилу захоплених територій", — повідомили у селищній раді.

За інформацією селищної ради, російські окупанти купують у місцевих жителів продукти та речі, але розраховуються не грошима, а паливом: "На окупованій Борівщині, окрім гривні і рубля, з'явилася ще одна одиниця розрахунку — дизельне пальне та бензин. Саме пальним російські військові охоче розраховуються з місцевими жителями за самогон, продукти харчування та інші речі".

Окупанти також продовжують вивозити зерно, яке торік зібрали у Борівській громаді, до Росії.

"Робиться це інколи без узгодження з власниками, а подекуди навіть і без відома окупаційної тимчасової військової адміністрації. Водночас окупаційна влада наполягає на тому, щоб керівники фермерських господарств та підприємці оформлювали у Куп'янську тимчасові патенти для ведення підприємницької діяльності. Таким чином російські загарбники намагаються контролювати процес продажу збіжжя і отримувати з цього дохід", — повідомляють у селищній раді.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling