Політика

Росія, вірогідно, буде використовувати іранські дрони у війні проти України

16 Липня 2022 11:23

Російська делегація щонайменше двічі за останній місяць відвідувала аеродром у центральному Ірані, де їй були продемонстровані безпілотники Shahed-191 та Shahed-129, здатні нести високоточні ракети. Про це повідомляє CNN з посиланням на супутникові знімки та радника з національної безпеки президента США Джейка Саллівана.

За даними Білого дому, Іран готовий вже у липні розпочати навчання російських військових роботі з цими безпілотниками.

Салліван сказав, що, наскільки відомо США, червневий візит росіян "був першим випадком, коли вони відвідала цей аеродром для такої демонстрації". Російська делегація знову відвідала аеродром для подібної демонстрації 5 липня, повідомили чиновники.

Росія, як зараз вважають США, очевидно звернулася до Ірану, щоб допомогти поповнити свої запаси безпілотників. Однак незрозуміло, наскільки складними та ефективними будуть ці дрони.

У березні офіційні особи США повідомили, що Росія раніше зверталася до Китаю за допомогою у підтримці війни в Україні. Станом на кінець травня США не бачили доказів того, що Китай надавав будь-яку військову чи економічну підтримку Росії для вторгнення, сказав Салліван журналістам.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling