Харьков

Будущие журналисты Харькова не предвзято наблюдали за учениями ПВО Нацгвардии (видео)

29 октября 2017 19:35

В рамках проекту «АТОграф» студенти факультету кіно-, телемистецтва Харківської державної академії культури побачили, як проходять навчання з бійцями протиповітряної оборони НГУ

«Ціль номер один, повітря, на азимут двісті вісімдесят, дальність один, висота п’ятдесят, пошук!» Такі вигуки цілий день лунали на полігоні протиповітряної оборони харківської бригади оперативного призначення НГУ.

З начальниками та старшими офіцерами протиповітряної оборони на території військового містечка були проведені навчально-методичні збори.

Мета занять - показати та навчити знищувати умовні повітряні та наземні цілі із використанням новітньої в Україні модернізованої зенітної установки, яка розроблена волонтерами Харківщини.

Волонтер Олексій Патока коментує: «Задача по модернізації зенітних установок була поставлена ще два роки тому, коли один із наших друзів проходив військову службу у військовій частині 3017. Головна мета була - забрати людей із зенітної установки кудись в безпечне місце. Для цього ми встановлюємо спеціальні двигуни на зенітну установку та приєднуємо електронні прибори до них. За допомогою цього, солдат може із укриття керувати зенітною установкою, використовуючи монітор і джойстик».

Гвардійці взяли за мету підвищення рівня професійної підготовки офіцерів протиповітряної оборони. Крім того, слід було відпрацювати єдині методи та форми щодо підготовки особового складу підрозділів ППО.

І, як стверджують керівники занять, бійці Нацгвардії із зазначеними завданнями впорались. При цьому пам’ятали, якщо складно під час навчання, то має бути легше під час бою. Тож, вже після занять, під час підведення підсумків польового виходу та тактико-спеціальних занять, визначили шляхи вдосконалення бойової роботи підрозділів ППО.

«На даних зборах ми проводимо заняття в польових умовах, в пунктах постійної дислокації, з використанням навчально-матеріальної бази, як польової, так і стаціонарної. Підготовка проводиться в складних умовах, особовий склад виконує різні завдання, що впливають на якість бойової підготовки підрозділів ППО. На цих заняттях ми також розглядаємо перспективи розвитку підрозділів протиповітряної оборони. Зараз іде автоматизація комплексу, щоб як можна менше залучати особовий склад і вберегти його життя та здоров’я в бойових умовах. Техніку можливо відремонтувати та зберегти життя солдатам», – зазначив полковник Андрій Воєвода.

Також у практичних заняттях приймав участь зенітний розрахунок частини, який відомий своїми перемогами на турнірах ППО. На змаганнях харківські зенітники неодноразово виборювали перші місця. За словами командування частини, вони дуже пишаються своїми воїнами.

Командир розрахунку молодший сержант Розмариця коментує: «Ця перемога далась нам дуже тяжко, ми дуже багато готувались, але в нас був злагоджений колектив. В цьому не тільки заслуга нашого розрахунку але і всього дивізіону. На польовому виході ми згуртувались, кожен виконував свою роботу. Ми дуже раді, що здобули перше місце. Та потім у нас були змагання із ЗСУ, там ми теж вибороли перше місце. Велика заслуга в цьому наших офіцерів, які давали нам стимул в цьому, ганяли трохи, але це дало свої результати».

«Після закінчення занять всіх напоїли чаєм та нагодували бутербродами. Рішення були прийняті, багато чого ще треба вдосконалити, але вже видно результати модернізації армії. Судячи з того, що ми побачили на цих зборах в Національній гвардії, можемо сміливо назвати нашу армію європейською, сучасною українською армією», – поділилися враженнями майбутні журналісти.

Група інформації і комунікації Східного ОТО

Дмитро Гуртяк, Микита Сячин, Наталія Токарева, студенти факультету кіно-, телемистецтва ХДАК


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling