Економіка

Літо, що минуло, визнали найспекотнішим в історії Європи

клімат

Літній сезон у Європі видався цього року найспекотнішим за весь час спостережень, середня температура повітря була на 0,4 градуса за Цельсієм вищою, ніж минулого року, повідомляє The Independent.

“Європа пережила найспекотніше літо за всю історію спостережень”, – наводить видання витяги з доповіді європейської кліматичної служби Copernicus.

Температуру повітря вище середнього показника в основному фіксували на сході континенту в серпні і вона були значно вищою за середню на південному заході з червня по серпень.

“У багатьох частинах Європи стояла рекордна спека, яка стала причиною посухи та пожеж “, – зазначають експерти Copernicus.

Кліматологи попередили, що, якщо не боротися з глобальним потеплінням, Європа продовжуватиме ставити рекорди з екстремальної спеки, посух та пожеж у літні сезони.

Країни Європи за літо 2022 побили рекорд руйнувань від пожеж: вогнем спустошено 662,8 тис. га.

Серед найбільш постраждалих від пожеж нинішнього року держав – Іспанія (246 тис. га згорілих лісів), Румунія (150 тис. га), Португалія (75 тис. га) та Франція (61 тис. га).

Через аномальну спеку кілька країн навіть зіткнулися з нестачею води. У стратегічно важливих річках, таких як Рейн, знижувався рівень води, що вкрай негативно позначалося на судноплавстві; при обмілінні доводиться знижувати вагу вантажів, що перевозяться на судах.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling