Політика

ГУР оцінило ракетний потенціал Росії

війна, росія

У Росії ракет вистачить ще на два-три великі удари, заявив представник Головного управління розвідки міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна. Масованими ударами він назвав приблизно по 80 ракет кожен (спостерігалися атаки із застосуванням меншої кількості ракет).

За його словами росіяни вже пустили в хід свій стратегічний запас озброєнь, який за нормативами становить 30% від загальної кількості ракет, що є.

“Їм потрібно поповнювати свої запаси. Цим, до речі, і пояснюється те, чому зараз знаходять багато уламків ракет, виготовлених у 2022 році, зокрема в третьому кварталі. Це говорить про те, що вони одразу з виробництва йдуть у війська”, – сказав Скибицький.

За даними української розвідки, для поповнення запасів Росія може виробляти до 30 одиниць крилатих ракет Х-101 і 15-20 “Калібрів” на місяць.

Росія не розкриває свої запаси озброєнь та можливості промисловості виробляти їх. Незалежні експерти також вважають, що запаси озброєнь, особливо високоточних, у Росії тануть, але перевірити конкретні цифри, які наводять Скибицький, неможливо.

Нестачу високоточних ракет російська армія намагатиметься компенсувати, комбінуючи їх із Х-22, С-300 та дронами-камікадзе, вважають у ГУР міноборони України.

Щодо дронів, то, за словами Скибицького, Росія використала вже близько 660 одиниць із 1750 замовлених в Ірану.

Але використання дронів може бути дуже утрудненим із настанням морозів, зазначив Вадим Скибицький.

І ще один момент з інтерв’ю стосується “кинджалів”. Він пояснив, чому, на думку української сторони, Росія не застосовує їх у війні.

За його словами, РФ зазнає технічних труднощів у застосуванні такої новітньої зброї. Зокрема, є проблеми із літаками-носіями – МіГ-31.

Скибицький нагадав, що 25 грудня на аеродромі в Білорусі в одного з російських МіГ-31 сталося загоряння двигуна. І це не єдина проблема.

“Крім того, “Кинджалів” у них не так і багато. Якщо розстріляють і їх, тоді просто не буде чим лякати світ. “Кинджали” вони зараз використовують для демонстрації та залякування, що у них є таке озброєння, яке ніхто не зможе збити. Відповідно, цим вони підтримують напругу щодо можливості застосування цієї зброї не лише проти нас, а й проти інших європейських країн”, – заявив представник військової розвідки України.

Достеменно невідомо, скільки одиниць гіперзвукових “Кинджалів” перебуває на озброєнні Росії, але очевидно, що на цьому етапі Москва береже свій арсенал.

Раніше міжнародні військові експерти говорили, що Росія зіткнеться з великими проблемами у виробництві новітніх озброєнь через санкції та припинення постачання чіпів та іншої електроніки.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling