Техно

Чи перетворяться VR-окуляри Meta Quest Pro на робочий інструмент?

8 Лютого 2023 11:53
  На правах реклами

Meta Quest Pro – це нові революційні окуляри віртуальної реальності, які набирають популярності серед любителів VR. Вони оснащені високоякісними датчиками, а також пропонують покращену графіку та комфортний дизайн. Meta Quest Pro призначені для людей, які хочуть поринути в інший світ і отримати максимальне задоволення від гри або перегляду відео. Вони також можуть бути робочим інструментом для людей, які працюють у сфері дизайну або архітектури, щоб візуалізувати свої проєкти.

Перше враження

Перше враження від Meta Quest Pro перед тим, як одягнути їх: якщо окуляри лежать на відповідній зарядній док-станції разом з двома контролерами, які до них йдуть, виходить гармонійна картина — ви можете собі уявити, що пристрій знаходиться на столі корпоративного офісу.

При безпосередньому огляді також помітно, що нові контролери значно менші, ніж у дешевшого Quest 2. Проте тримати їх зручно.

Внутрішні камери дозволяють відстежувати рухи рук, навіть коли контролери перебувають поза сприйняття камер окулярів — тобто, наприклад, за спиною користувача. Перевернувши контролер, його можна використати як перо для малювання на віртуальній дошці.

Більш потужні акумулятори видно на задній частині окулярів віртуальної реальності. З іншого боку, самі окуляри значно більш плоскі попереду, ніж у Quest 2, і тому нагадують лижні. Ззаду є пристрій, щоб закріпити окуляри більш щільно після того, як вони одягнені. Крім того, відстань між окулярами та обличчям можна регулювати. Це зручна функція для тих, хто носить окуляри. З Quest 2 для цього був потрібний адаптер.

Графічні ефекти, пропоновані Meta Quest Pro, є одними з найкращих на ринку. Вони забезпечують чіткість та насиченість кольорів, що робить віртуальний світ ще більш живим та реалістичним.

Справжня інновація

Але досить про віртуальну реальність – справжньою інновацією Meta Quest Pro має стати Mixed Reality (MR), тобто злиття реального та віртуального простору. Це стало можливим завдяки так званій “наскрізній технології”, при якій камери, встановлені в окулярах, знімають навколишнє середовище та відтворюють його в режимі реального часу, збагаченого віртуальними об’єктами, на двох екранах.

У результаті тепер у Meta є дві лінійки продуктів віртуальної реальності: класичні Quests з Quest 2 як поточний флагман, які більше орієнтовані на кінцевих споживачів, та Quest Pro – ще й на професіоналів.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling