Лонгріди

Business Insider: Росія побудувала мережу фальшивих окопів вздовж лінії фронту

контрнаступ

Перед контрнаступом України російські війська побудували величезну складну мережу окопів та інших перешкод на полі бою, таких як протитанкові загородження та мінні поля.

І хоча багато з окопів є справжніми російськими бойовими позиціями, інші були пастками, пише Business Insider.

Російські військові «продовжують адаптуватися», сказав Майкл Кофман, провідний російський експерт з Центру військово-морського аналізу.

«Вони будують хибні траншеї. У них є мінні траншеї», — сказав Кофман, пояснивши, що вони намагаються «заманити українські сили в заміновані траншеї … а потім підірвати міни дистанційно».

«У них є частини окопів, які навмисно порожні», – сказав він, охарактеризувавши це як спробу «затягнути українців у ці окопи, щоб потім їх фактично підірвати».

Ці перешкоди є одними з багатьох викликів, які стоять на шляху українського контрнаступу.

Імовірність того, що траншея, в яку вривається українська піхота, може бути вибуховою пасткою, значно ускладнює ситуацію.

Раян Хендріксон, колишній інженер спецназу армії США, який знешкоджував саморобні вибухівки в Афганістані, а зараз працює як волонтер, розміновуючи в Україні, розповів з Ukrainian Toronto Television про деякі схеми, з якими він і його команда зіткнулися.

Хендріксон сказав, що вони натрапили на надзвичайно складні мінні поля, в яких протитанкові міни захищені протипіхотними мінами та іншими вибуховими речовинами, оточеними мінами-пастками.

Мета такої установки — покалічити або вбити всіх, хто бере участь у процесі розмінування.

Але коли справа доходить до українського контрнаступу, російські міни, які окрім безпосереднього знищення військ, також сповільнюють наступаючі сили та наражають їх на ворожу артилерію, ракети та авіаудари, — це лише частина проблеми.

На шляху українського прориву російські військові мають регулярні сили, мотострілецькі підрозділи, підрозділи спецназу тощо, пояснив Кофман. У них багато артилерії, а російські «окопи містять неймовірно щільні мінні поля, протитанкові та протипіхотні [міни], накладені одна на одну».

Росія також має багато протитанкової зброї, розгорнутої на передових рубежах, а також безпілотники, зокрема «Ланцет», і боєприпаси, що перебувають у вільному доступі. У них також є ударні гелікоптери, які проломили український наступ.

«І вони значно вклалися в цементування укріплень, створення бункерів і тунелів у деяких частинах фронту», — сказав Кофман, зазначивши, що цей потужний захист створювався місяцями.

І ключовими викликами для українців, коли вони протистоять цій обороні, є відсутність тієї зброї, яка їм найбільше потрібна, а також їхня нездатність проводити масштабні операції загального збройного типу.

Франц-Стефан Ґаді, експерт Центру нової американської безпеки, який також нещодавно відвідав Україну для дослідження, сказав, що в цій ситуації, «за відсутності раптового колапсу російської оборони», він підозрює, що «це залишиться кривавим виснажливим боєм із поступовим залученням резервних підрозділів».

«Я думаю, що цей наступ, — сказав Кофман під час обговорення поточних подій в Україні та поштовху до ураження російських ліній, — ймовірно, триватиме не лише тижнями, а місяцями».

«Я думаю, що ми побачимо фазу виснаження з виснажливими боями з поступовими досягненнями українських сил, і що це вимагатиме великої кількості артилерійських боєприпасів та адаптації», – сказав він, додавши, що «дуже важко вести такий наступ проти добре підготовленої оборони».


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling