Думки

Світязі! Мене запитують, якою буде міліція після реформи – такою, яка приходить з АТО

6 Лютого 2015 00:24
Арсен АВАКОВ

Волиньскій "Світязь" – рота МВС особливого призначення.

Повертаються з честю додому на ротацію. Тримали лінію фронту по лінії Углегорск- Дебальцеве. З боєм деблокували позиції бойовиків, які намагалася взяти в оточення наші частини. Вийшли без втрат самі (троє поранених), допомогли вийти підрозділам ЗСУ. Завдали шкоди противнику. Виконали бойову задачу. Честь і хвала!

В операції зазначу злагоджені дії з нашим славетнім батальйоном Нацгвардії імені Кульчицького. Хлопці, поперемінно викликаючи вогонь на себе, грамотно і чітко виконували маневри, берегли один-одного, виконуючи бойове завдання.

Вони, Світязі – були в ІЛОВАЙСЬКЕ, пройшли Дебальцеве і Вуглегірськ. Вижили – зміцніли! Навчилися воювати. Молодці!

Сьогодні по дорозі додому на Волинь попросив хлопців заїхати в міністерство – вручив дострокові військові звання, нагородна зброя, Відзнаки "За доблесть".

Пообідали, поговорили – вони справжні і вони майбутнє! Пишаюся підрозділом!

Ви питаєте яка буде міліція після реформи і хто в ній буде працювати?

Ці хлопці перед вами!

Рота "Світязь" (повна назва: рота патрульної служби міліції особливого призначення "Світязь" УМВС України у Волинській області) – добровольчий підрозділ, створений в червні 2014 року у структурі УМВС України в Волинській області. Командир роти міліції – Олександр Фацевич.

9 червня УМВС Волині оголосило про створення роти патрульної служби міліції особливого призначення "Світязь". Працівників підрозділу залучатимуть до виконання функцій охорони громадського порядку та участі в АТО на сході України.

12 липня бійці спецроти "Світязь" після проходження місячного курсу підготовки присягнули на вірність народу України і влилися до лав органів внутрішніх справ України.

13 серпня бійці спецроти відправилися в зону бойових дій на сході України. Потрапили в так званий "іловайський котел". У результаті семеро осіб загинуло.

17 грудня 2014 року 40 працівників підрозділу вирушили у зону проведення антитерористичної операції – у місто Вуглегірськ Донецької області. 30 січня 2015 року рота була задіяна у Вуглегірську при посиленні натиску терористів в боях за Дебальцеве. У результаті бойових дій підрозділ опинився в оточенні.

Завдяки злагодженим діям сил АТО вдалося деблокувати понад 70 силовиківу Вуглегірську: 39 бійців роти міліції спеціального призначення "Світязь" та 34 військовослужбовця Збройних Сил України. Втрат серед українських силовиків немає. Троє працівників підрозділу отримали нетяжкі поранення.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling