Думки

Харків'яни вважають Путіна вбивцею

26 Січня 2015 10:16
Леонід ЛОГВИНЕНКО

З вимогою закрити російське консульство в Харкові звернулися до Президента України Петра Порошенка учасники пікетування російської амбасади. Цією акцією завершилася хода учасників традиційного недільного віче, темою якого став останняй обстріл з «градів» російськими терористичними військами та величезні жертви серед українців Маріуполя.

Консульство стало центром керування сепаратизмом і тероризмом,–вважає координатор харківського Євромайдану Ігор Розсоха.– Щодо цього ми маємо оперативну інформацію і детально знаємо про це. Я відповідаю за свої слова.
У руках пікетувальники тримали плакати «Путін – убивця», «Гааги замало», «Пам’ятай, Росіє, наша кров на ваших руках» та інші.

До речі, російське представництво в Харкові працює з кінця 90-х. Спочатку воно знаходилося в багатоповерховій будівлі, символі радянської доби Держпромі, а потім за губернаторства Євгена Кушнарьова, який був симпатиком Росії, йому було передано один з найкращих стародавніх котеджів на вулиці Ольмінського.

Власне, такі радикальні настрої харків’ян можна зрозуміти після серії терористичних актів з людськими жертвами, що були здійснені в столиці Слобожанщини проросійськими силами. Деякі терористи, за свідченням УСБУ в Харкові, готувалися на російських базах в Тамбові та Бєлгороді представниками російськиї спецслужб. Фінансування та озброєння також надходило із-за кордону.

Останній теракт – це вибух біля Московського районного суду Харкова. Пристрій, нашпигований гайками і болтами, завдав поранення більше, ніж десятьом українцям. Коли ця остання крапля переповнила чашу терпінння, годова Харківської ОДА Ігор Балута оголосив про винагороду в пів мільйона гривень за голову того, хто здійснив теракт. Хто з багатих людей надав такі великі кошти на боротьбу з тероризмом, не розголошується. 

На останньому брифінгу в облдержадміністрації також було повідомлено про арешти, які провели в Харкові силовики. Серед затриманих — членни проросійського «Исхода», якому перед цим дали можливість відкрити офіс у центрі міста. Окрім того, затримані представники однієї з козацьких організацій, що приторговували зброєю й саморобними вибуховими пристроями. А ще — осіб, що займалися шпигунством. Яка участь тут російських дипломатів, знають лише наші спецслужби.

Через посилення терористичної небезпеки, Харків почали посилено патрулюювати – міліція та підрозділи Національної гвардії. До речі, кілька силовиків у вільний від служби час взяли участь у пікеті. Зокрема в голові колони, що рушила від майдану Свободи до російського консульства на вулиці Ольмінського, рухався плямистий всюдихід з надписом «батальйон міліції особливого призначення «Харків-1». Сьогодні його особовий склад бере участь не лише в охороні громадського поорядку, чатує на дамбах і мостах, а й воює в зоні АТО, зокрема біля Волоновахи. До речі, згаданий всюдихід відремонтували волонтери і передали спецпризначенцям.

Не залишилися осторонь акції й кілька бійців полку «Азов», що охороняє Маріуполь. У цей день вони перебували у відрядженні на Харківщині. До речі, азовці запевнили харків’ян: підрозділи, які захищають Маріуполь сьогодні приведені в повну бойову готовність, там достатньо сил, аби захистити місто-порт на березі Азовського моря.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling