Думки

Захистить бронежилет, підтримає пісня

17 Серпня 2014 20:36
Леонід ЛОГВИНЕНКО

Сьогодні на береги мальовничого Дінця, де розташована база Національної академії Національнальної гвардії України завітали артисти Великого академічного слобожанського ансамблю пісні й танцю.

І не лише з піснями й хореографічними композиціями.

Вони також подарували закладу невелику мобільну електростанцію, куплену за зароблені членами колективу гроші. За кошти керівників ансамблю також були пошито 40 розвантажувальних жилети , що були передані гвардійцям тут же на сцені. До речі, самі артисти замовляли пошиття желетів. 

Цей Слобожанський ансамбль пісні й танцю було організовано недавно, але за три роки (!) він став академічним, 15 вокально-хореографічних композицій, створених художнім керівником і балетмейстером колективу народним артистом України Борисом Колногузенком визнані кращими в Україні. Окрім того, високий рівень ансамблю – це ще й високопрофесійний склад його учасників. Отож він сьогодні може змагатися з такими відомими і давніми українськими колективами як національний хор імені Григорія Верьовки та Гуцульським ансамблем пісні і танці, що мають давню історію. Власне подібних ансамблів в Україні одиниці.

Це не єдиний колектив Харківщини, який сьогодні дає концерти для армії, національної гвардії та інших підрозділів. Кілька місяців тому влада попросила ті колективи, які існують за рахунок державного і обласного бюджетів підтримати наше військо і ті відгукнулися. Скажімо, цього тижні в один з найвіддаленіших районів області, на кордон з Донеччиною збирається Харківська опера.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling