Думки

Духовний меч проти ворога

19 Липня 2014 23:16
Леонід ЛОГВИНЕНКО

За одну добу на околиці селища Рогань між дендропарком та містечком Харківського національного університету імені Докучаєва виріс храм на честь архистратига Михаїла – воєводи воїнства небесного. Цей святий начальник янголів вважається покровителем Києва і всієї Руси-України. Його заступництво сьогодні як ніколи потрібне, коли північний ворог намагається поневолити українців.


Координатор проекту “Храм заради миру” Антон розповідає, що ідея спорудження храму всього за добу належить дітям з театру “Тимур”. Такі храми наші предки будували у часи Київської Русі, коли на місто насувалася війна чи чума. Щоб захистити своє місто ставили такі храми за один день, бо більше часу, зазвичай, не було.

Спочатку втілення такого проекту здавалося фантастикою, але, як бачите – це реальність.


У п’ятницю звечора священики освятили місце під храм та благословили на будівництво, рівно опівночі почали його споруджувати, а пізнього суботнього вечора його освятили.


Звісно, дитяча мрія спорудити храм за добу без дорослих так і залишилася би мрією. Спочатку вони допомагали проекту фінансово, а коли почалося будівництво, то вирішили взяти до рук молотки і пилки. Усі будівельники працювали безкоштовно.


Чи легше споруджувати храм сьогодні, ніж тисячоліття тому, адже у ті часи не було ні таких матеріалів, як нині, ні циркулярних пилок, на зварювальних апаратів, ні шруповертів?.. Антон говорить, що він не вважає, що зараз легше будувати. Наші предки вміли краще управлятися з сокирою і молотком, ніж їхні нащадки. 


Сума проекту – 250 тисяч гривень. Ікону архистратига Михаїла пдарував отець Ярослав – священик з Храму Усікновення голови Івана Хрестителя, що на Пушкнській. 


Чому саме місце для храму обрано в селищі Рогань неподалік від Харківського національного університету імені Докучаєва? Де дозволили, там і збудували.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling