Думки

Головною вимогою Майдану є припинення узурпації влади Януковичем. За це заплачено кров’ю!

28 Січня 2014 16:02
Юрій ЛУЦЕНКО

Мільйони людей боролися на Майдані і ризикували життям на Грушевського не для відставки старого кровосіся Азарова.

Ми потребуємо не тільки зміни персон при владі, а зміни системи влади. А цеозначає, що не достатньоскасувати фашистські по суті закони 16/01. Не досить навіть звільнити сотні полонених режиму. Треба зробити неможливим подібне беззаконня у майбутньому.

Тому головною вимогою Майдану є припинення узурпації влади В. Януковичем. За це заплачено кров'ю героїв опору режимові.

Депутати опозиції мають не втягуватися в пустопорожні комісії, а :

1- добитися повернення Конституції 2004 року шляхом голосування на наступній сесії 300-ми голосами законопроекту 4180;

2- проголосувати за новий технічний Уряд та об'єктивний ЦВК;

3- прийняти рішення про дострокові вибори Президента.

Формування і очолення Уряду опозицією можливе лише на основі Конституції 2004 року (що захищає його від щоденної можливості відставки Указом Президента без будь-яких об'єктивних причин), призначення нових губернаторів за поданням Народних Рад областей та підписання Януковичем директив для Угоди про Асоціацію з ЄС.

***

Заява "Третьої Української Республіки"

Ми, представники Громадянської Ініціативи «Третя Українська Республіка», вітаємо кроки Верховної Ради України щодо початку врегулювання суспільно-політичної кризи в Україні, що були зроблені 28 січня нинішнього року.

 

Водночас, ми застерігаємо, що створення в парламенті комісії щодо змін до Конституції України може виявитися звичайним шахрайством і обманом зі сторони влади. Створення такої комісії фактично легітимізує нинішній стан справ в Україні, а саме: узурпацію влади однією особою – Президентом України Віктором Януковичем. Окрім того, ми переконані в тому, що навіть при добрій волі сторін такий крок є надто тривалим шляхом для вирішення нагального питання, яке лежить в основі глибокого суспільного та політичного конфлікту в нашій державі.

Ми переконані, що остаточне слово у цьому процесі може і маєсказати Верховна Рада України, як представник Українського народу.

Кардинальне розв’язання цієї проблеми «Третя Українська Республіка» бачить у якнайшвидшому вирішені у правовому полі ситуації, яка склалася після рішення Конституційного Суду України від 30 вересня 2010 року, яким було визнано неконституційним Закон України №2222 від 8.12.2004 р.

Ми пропонуємо на найближчій черговій сесії Верховної Ради України – у лютому нинішнього року – провести остаточне голосування щодо прийняття в цілому не менш ніж двома третинами голосів народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України закону про внесення змін до Конституції України в редакції законопроекту №4180, який отримав позитивний висновок Конституційного Суду України (без змін внесених під час прийняття Закону України №2222).

Тільки в такий спосіб, можна зупинити узурпацію влади в Україні та дати можливість усім органам державної влади повернутися в конституційне русло.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling